Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty 16 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Last van eczeem? Los het op met deze natuurlijke eczeem crème

Bij veel mensen speelt het in de barre herfsttijden weer op: eczeem. Veel mensen zijn in de winter aan het klooien met zalfjes en proberen zoveel mogelijk water te drinken, omdat dat toch wel de nummer één tip voor een gezonde huid is. Maar hoe je het ook went of keert, eczeem te lijf gaan blijft lastig.

Daarbij bestaan er verschillende soorten eczeem en is voor iedereen de trigger van eczeem anders. Om eczeem de kop in te drukken, kun je naar de dokter gaan voor een hormoonzalf. Fijn, want de zalf bestrijdt de symptomen van jouw eczeem, maar helaas wordt je huid door een hormoonzalf ook dunner en daardoor vatbaarder voor invloeden van buitenaf.

Niet de beste oplossing dus. Maar gelukkig kun je je eczeem ook anders aanpakken. Door zelf een eczeem crème te maken met natuurlijk ingrediënten bijvoorbeeld.

Wat te doen bij eczeem

Een huid met eczeem is vaak een droge huid. En de key bij een droge huid is: water drinken, niet te lang douchen en goed smeren. Maar negen van de tien zalfjes uit cosmetica-winkels zorgen ervoor dat je huid niet goed ademt en uiteindelijk juist meer uitdroogt.

Heb je last van eczeem? Dan is het ten eerste belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak van het eczeem. Op de website van De Groene Vrouw lezen we dat dit te maken kan hebben met verschillende factoren. Met name je voeding, de manier van leven en je darmflora hebben effect op eczeem, waarvan een disbalans in de darmen de grootste trigger is.

Eczeem crème zelf maken

Maar naast de oorzaak zoeken, moet je ook op zoek gaan naar een goede eczeem crème die helpt eczeem te voorkomen. En die kun je heel makkelijk zelf maken.

Veel middeltjes heb je zelfs al standaard in huis, leerde Bedrock tijdens een workshop zelf body cream maken bij DIY Soap. Het is een winkel in Amsterdam die is ontstaan uit een interesse naar natuurlijke manieren om eczeem te behandelen.

Fijne ingrediënten die je bij eczeem kunt gebruiken, zijn kokosolie, shea butter, calendula, havermout, amandelolie en olijfolie.

Zo maak je eczeem crème

De eczeem crème van DIY soap bestaat uit biologische (!) shea butter, biologische (!) kokosolie en amandelolie. Shea butter werkt vochtinbrengend en dat is precies wat je nodig hebt bij eczeem. Daarnaast heeft het een beschermende en ontstekingsremmende werking. Top! Ook de kokosolie is voedend en antibacterieel. Amandelolie zorgt voor minder huidirritaties. Zo ga je te werk:

Meng één deel shea butter met één deel kokosolie. Doe dit in een pannetje, verwarm het (niet laten koken!) en meng goed door elkaar. Voeg hier nog wat amandelolie aan toe.

Zet het mengsel voor een uur in de koelkast. Pak vervolgens een mixer en mix het hard geworden geheel door elkaar tot een luchtige, crème-achtige substantie. Dat duurt ongeveer vijf minuutjes. Stop het geheel in een pot die dicht kan. Smeer de zalf één tot twee keer per dag.

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje Bedrock.nl.

Bedrock

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Last van eczeem? Los het op met deze natuurlijke eczeem crème
Sluiten