Last van eczeem? Probeer dan eens deze skincare routine

Eczeem is vervelend en veel mensen hebben er last van. Bultjes, jeuk en droge plekken wisselen elkaar af op plekken waarvan je wilde dat ze flawless waren. Heb jij veel last van eczeem? Probeer dan eens deze skincare routine en wie weet ben je er binnen no time van af.

Eczeem

Met eczeem weet je nooit waar je aan toe bent. Het ene moment heb je nergens last van, het andere moment zit je onder de jeukende en droge plekken. En ondanks dat je weet dat je er beter van af kunt blijven, is krabben de enige verlichting van de vreselijke jeuk.

Herkenbaar? Je bent niet de enige. Eczeem is een niet-besmettelijke huidaandoening, ook wel omschreven als ‘atopische dermatitis’. Deze huidaandoening kan over je hele lichaam voorkomen, maar bevindt zich vaak op plekken die schuren of bloot worden gesteld aan temperatuurverschillen (zoals je handen, hals en gezicht).

Boosdoeners

Er is geen duidelijke veroorzaker van eczeem. Wat wel bekend is, is dat een verlaagde weerstand en je genen een invloed hebben. Als allebei je ouders eronder lijden, is de kans dus groter dat jij het ook krijgt of hebt.

Daarnaast vergroten stress, het hebben van huisdieren, allergieën en andere infecties de kans op een eczeem-uitbraak. Let ook op de ingrediënten in je huidverzorgingsproducten. Laat producten met veel chemicaliën en parfums liever staan. Heftige en actieve stoffen zoals retinol kan je beter ook laten staan het moment dat je last hebt van eczeem.

Goede huidverzorging

Eczeem ontstaat wanneer de natuurlijke barrière die je huid beschermt, niet goed functioneert. Daarom is het belangrijk dat je huidverzorging routine bijdraagt aan het verbeteren van deze barrière. Dat lukt je met het volgende stappenplan.

1. Reinig je huid twee keer per dag met een zeepvrije emulsie

Belangrijk is dat je jouw huid goed schoonhoudt, zodat infecties geen kans krijgen. Hierdoor verklein je de kans op eczeem. Was je gezicht ‘s ochtends en ‘s avonds met een emulsie voor de gevoelige huid, zonder chemische toevoegingen.

2. Gebruik altijd een moisturizer

Hydrateren, hydrateren, hydrateren: een key element in je routine. Niet alleen als je een droge huid hebt, maar ook als je eczeem wilt voorkomen. Ook hierbij geldt: kies een product zonder chemische toevoegingen en ingrediënten.

3. Check elke dag hoe je huid ervoor staat

Tot slot: ook als je geen last hebt van oneffenheden, eczeem of andere plekjes, is het belangrijk elke dag je huid een korte check te geven. Gebruik bijvoorbeeld een rijkere crème op plekken die droog zijn, om eczeem te voorkomen. Gebruik daarnaast altijd een SPF factor, ook op dagen dat de zon niet schijnt.

Lees ook: Weet wat je koopt – dit betekenen al die termen op huidverzorgingsproducten

Vogue UK

Reageer op artikel:
Last van eczeem? Probeer dan eens deze skincare routine
Sluiten