Ed Sheeran doet een boekje open over zijn alcohol- en drugsverleden

We kennen Ed Sheeran vrijwel allemaal als die vrolijke singer-songwriter met megaveel succes. Sinds zijn eerste nummer is hij constant aan het werk geweest en scoorde hij hit na hit, maar nam in 2016 het besluit om er een jaar tussenuit te gaan. Naast dat hij met zijn vriendin de wereld rond wilde reizen, was er blijkbaar nog een reden waarom hij dat jaar rust nodig had.

Ed doet nu voor het eerst een boekje open over zijn verleden met alcohol- en drugsmisbruik. Hij vertelde al eens eerder dat hij meer is gaan drinken na zo bekend te zijn geworden, maar in een recent interview geeft hij toe dat het meer dan dat was. Ed vertelde: “I think you need to, when you get into the industry, adjust to fame, and I didn’t adjust because I was constantly working on tour. And all the pitfalls that people read about, I just found myself slipping into all of them. Mostly, like, substance abuse.”

Hij vertelde dat het er langzaamaan insloop en dat hij zelf niet doorhad hoe ver hij ging. Het moment dat mensen hem begonnen te waarschuwen of advies gaven om wat rustiger aan te doen, was het moment dat Ed zelf ook door begon te krijgen dat hij niet gezond bezig was. “It’s all fun to begin with, it all starts off as a party and then you’re doing it on your own and it’s not, so that was a wake-up call and taking a year off.”

Naast het reizen en samenwonen met zijn vriendin, heeft het werken aan nieuwe muziek hem ook geholpen op het rechte pad te blijven. Wanneer hij gefocust is op het maken van nieuwe muziek of als hij moet optreden, gaat dat niet goed als hij onder invloed is. Des te meer Ed werkte aan muziek, des te minder tijd er was om zichzelf weer te laten gaan. Hij besefte dat het zonde was als hij zichzelf volledig zou verliezen in het misbruik: “I’ve worked my whole life to get to where I am, and you can’t lose that over something that you do in your spare time.”

We zijn blij dat de zanger weer op het rechte pad is terechtgekomen en ons hopelijk ook in de toekomst gaat verblijden met een heleboel mooie muziek.

POPSUGAR

Reageer op artikel:
Ed Sheeran doet een boekje open over zijn alcohol- en drugsverleden
Sluiten