Een beetje verbrand? Met deze 5 tips verzacht je de pijn

Beauty

Een beetje verbrand? Met deze 5 tips verzacht je de pijn

Op de één of andere manier lijkt het net alsof je áltijd de klos bent op vakantie of na een dagje parkhangen. Hoe vaak je jezelf ook insmeert met zonnebrand; die rode, pijnlijke huid verschijnt toch weer uit het niets.

Er zijn echter een aantal manieren om die verbrande huid wat minder pijnlijk en gevoelig te maken en de meeste dingen heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis – of binnen handbereik op je zomerse bestemming. Natuurlijk is voorkomen nog altijd véél beter dan genezen, maar mocht het te laat zijn, bij dezen de beste, natuurlijke tips.

1. Kokosolie en appelciderazijn.
Appelciderazijn is voor heel veel goed, maar kan ook helpen tegen een verbrande huid. Het helpt om ontstekingen tegen te gaan en versnelt het heelproces. Kokosolie is ook een goed middel: dit heeft namelijk een vochtinbrengende werking. Vul bijvoorbeeld een sprayflesje voor de helft met appelciderazijn en de rest met water. Spray het op je verbrande huid en smeer deze daarna in met kokosolie.
Apfelsaft

2. Lavendel- en pepermuntolie.
Lavendelolie verzacht de huid, terwijl pepermuntolie deze koelt, wat uiteraard goed uitkomt als je verbrand bent. Maak bijvoorbeeld een spray met water óf hamamelis-olie (ook wel toverhazelaar), pepermuntolie, lavendelolie en aloë vera gel.
muntolie

3. Aloë vera.
Een koud compres helpt natuurlijk tegen roodheid en zwellingen, maar combineer dit met aloë vera en je zit pas echt gebakken! Koop een goede aloë vera-gel (of haal dit rechtstreeks uit de plant) en stop dit in een ijsblokjesvorm. Als je de aloë vera-ijsblokjes tegen je verbrande huid houdt – ook zeker niet te lang – doet deze minder pijn en trekt de roodheid sneller weg.
aloeveraklein

4. Komkommer.
Deze gouwe ouwe tip komt nog altijd van pas. Komkommerschijfjes helpen niet alleen tegen wallen onder je ogen, maar zijn ook een prima remedie tegen een verbrande en geïrriteerde huid. Komkommer bevat natuurlijke antioxidanten die het heelproces versnellen en de pijn verzachten. Je kan komkommer in schijfjes op je huid leggen, maar het ook pureren en dit over je huid uitsmeren.
komkommerschijfjes

5. Maïzena.
Dit klinkt misschien een beetje raar, maar als je altijd zo ligt te woelen in bed en niet lekker kan liggen door je pijnlijke verbrande huid, kan het helpen om maïzena in je bed te strooien. Dit voorkomt frictie, want je weet maar al te goed hoe naar het is als je dekens de hele tijd tegen je zere huid aan schuren. Wel je lakens goed buiten uitkloppen en wassen!
maizena

Heb je vaker problemen met je huid? Dit zijn 9 lekkere etenswaren die voor een mooie en egale huid zorgen:etenswarenhuid