Een mooie kerstgedachte: help een ander en help daarmee jezelf

De komende maanden schuiven we aan bij kerstdiners, kopen we mooie cadeautjes voor vrienden, familie en onze vriendjes, en genieten we volop van foute kerstmuziek. De feestmaanden zijn namelijk aangebroken: de gezelligste tijd van het jaar. Om stil te staan bij het feit dat dit voor sommige mensen niet vanzelfsprekend is, nodigde Scotch & Soda vijf bijzondere Amsterdammers uit, voor een kerstdiner.

Zij zetten zich namelijk in voor een ander, en dat mag best gevierd worden. Nieuwsgierig geworden naar het verhaal achter deze video? Je leest het hier.

De gastenlijst bestond uit Hanna Verboom, die naast actrice ook het platform Get It Done heeft. Dit platform verbindt young professionals, creatieven en media aan sociale initiatieven in Nederland om duurzame oplossingen te vinden. Verder schoof Mirik Milan aan, de nachtburgermeester van Amsterdam. Was Safi de Graauw ook van de partij, die met zijn werk voor Justdiggit klimaatverandering hoopt tegen te gaan. Anne Brugts, die het boek Amsterdam Characters schreef over de diversiteit in de stad én Dennis van Leeuwen, muzikant en ambassadeur voor Amsterdam Music School, namen ook plaats.

Scotch & Soda’s Head of Brand Marketing, Ozlem Birkalan, legt uit waarom dit initiatief tot stand is gekomen. “We maken allemaal tijd voor vrienden, etentjes, feestjes en cadeautjes. Dat is ook helemaal prima, maar er zijn sommige mensen die echt een verschil maken in de wereld, en zij verdienen het om in de spotlight gezet te worden. We zijn heel erg blij en dankbaar dat wij hun bijzondere verhalen met een groter publiek mogen delen.”

Waarom empathie voor een ander jou ook helpt

Empathie is het vermogen om jezelf in iemand anders’ schoenen te plaatsen en echt te voelen wat zij voelen in een situatie. Het interessante is dat mensen van nature empathie zoveel mogelijk uit de weg gaan. Dat klinkt misschien gek, maar ook logisch.

Wanneer je echt met iemand meeleeft – of het nou je beste vriend is of iemand die aan de andere kant van de wereld woont – voel je hun verdriet en pijn. En dat houden we normaal gesproken liever op afstand. Toch pleiten we nu juist vóór die empathie. Niet alleen omdat het ons motiveert actie te ondernemen en anderen te helpen, maar ook doordat het ons helpt meer van ons eigen leven te genieten. Jep, doordat we écht meeleven, willen we automatisch actie ondernemen en daardoor voelen we ons weer goed over onszelf.

That’s why dit initiatief zo belangrijk is. Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier de hele video. Laten we er een mooie kerst van maken, voor onszelf, maar ook voor een ander!

Kerstoutfit- of cadeau-inspiratie nodig? Bekijk hier de Scotch & Soda-mannencollectie, en hier de Scotch & Soda-vrouwencollectie.

in samenwerking met Scotch & Soda

Reageer op artikel:
Een mooie kerstgedachte: help een ander en help daarmee jezelf
Sluiten