Een mooiere huid binnen één maand? We gingen de uitdaging aan!

En als dat nou alles zou zijn, maar van de zorgen die zonneschade en huidveroudering ons baren alleen al zouden we spontaan fronsrimpels krijgen. Het is dus belangrijk om je huid goed te verzorgen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? NSMBL’s Anne-Margreet ging de uitdaging aan en zorgde een maand lang extra goed voor haar huid om er het optimale uit te halen. Benieuwd welke tips écht werken? Een mooiere en egalere huid binnen 30 dagen krijg je zo:

1. Gebruik dagelijks een crème met SPF
In Nederland lijkt het misschien niet altijd nodig, maar zelfs op een bewolkte dag kan de zon je huid beschadigen. Maar liefst 90% van alle rimpels is het gevolg van blootstelling aan de zon, vandaar dat dit een typisch gevalletje van ‘voorkomen is gemakkelijker dan genezen’ is. Om het jezelf gemakkelijk te maken, gebruik je een dagcrème waar al UV-bescherming in zit, zodat je in één keer klaar bent.

2. Reinig je make-up kwasten voldoende
Make-up kwasten zijn de ultieme broedplaats voor bacteriën, die je – als je ze niet regelmatig schoonmaakt – ongemerkt alsmaar met je huid in aanraking brengt. Was je make-up kwasten daarom minimaal iedere twee weken met een speciale reiniger of met warm water en zeep, om te voorkomen dat ze oneffenheden veroorzaken. Op deze manier behouden je kwasten hun vorm ook beter.

3. Gebruik altijd een verzorgend concentraat onder je dagcrème of moisturizer
Zoals de naam al zegt, is een concentraat veel geconcentreerder dan een crème of lotion, waardoor je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt om resultaat te zien. NSMBL’s Anne-Margreet gebruikte het Ultimune Power Infusing Concentrate van Shiseido, dat plantaardige anti-oxidanten bevat om je huid er jong en veerkrachtig uit te laten zien. Het versterkt het natuurlijke afweersysteem van de huid én het effect van andere verzorgingsproducten en voorkomt oneffenheden en vlekken als gevolg van veroudering of stress. Het concentraat breng je voor een optimaal resultaat ’s ochtends en ’s avonds aan, nadat je huid gereinigd is.

4. Reinig je gezicht áltijd voordat je naar bed gaat
We horen dit zo vaak, maar toch wordt het nog wel eens vergeten – het is namelijk óók nodig op een dag dat je geen make-up draagt. Om er echt zeker van te zijn dat alle make-up van je gezicht verwijderd is, is het slim om je gezicht in meerdere stappen te reinigen. Gebruik de eerste keer een reinigingsdoekje (waarvan je beide kanten gebruikt) of milde reinigingsmelk en hierna een cleanser en softener voor je eigen huidtype.

5. Blijf weg bij voedsel dat slecht is voor je huid
Eten dat veel verzadigde vetten en/of koolhydraten bevat is over het algemeen niet goed voor de huid. Ook zuivel, alcohol en koffie kunnen een nadelig effect hebben. Wat je vooral wél mag eten zijn noten, witvis, bessen, broccoli, peulvruchten, soja, watermeloen en andere etenswaren die rijk zijn aan vitamine A, vitamine C, calcium en omega-3. Dit kan echt een enorm verschil uitmaken; probeer het eens!

6. Zorg dat je voldoende slaap krijgt
Het heet niet voor niets een schoonheidsslaapje: voldoende nachtrust kan er wel degelijk voor zorgen dat je huid er beter uitziet. Al na een paar uur slaaptekort kan je huid er grauw uit gaan zien en als je regelmatig te weinig slaapt, kan dat zelfs schadelijke gevolgen hebben. Omdat je huidcellen tijdens je slaap worden vernieuwd, is dit de uitgelezen kans is om je huid een voedzaam concentraat te bieden als extra hulp.

7. Houd bacteriën op afstand
Als je je telefoon gebruikt als een verlengstuk van je lichaam, dan is de kans groot dat het ding meer bacteriën bevat dan een gemiddeld publiekelijk toilet – ja, echt waar. Net als je handen, kun je je telefoon dus maar beter van je gezicht houden (en regelmatig reinigen). Niet alleen vererger je hier bestaande oneffenheden mee, het is ook vaak de oorzaak van nieuwe puistjes.

8. Was je gezicht met lauwwarm water
Een warme (grenzend aan hete) douche is héérlijk, maar één van de slechtste dingen die je kunt doen voor je huid. Door de hoge temperatuur verliest je huid niet alleen essentiële oliën, maar je verbrandt de huid ook licht. Als je huid na een douchebeurt nogal rood en vlekkerig is, dan is het verstandig om de volgende keer de temperatuurregelaar een tandje lager te zetten.

9. Hydrateer, hydrateer, hydrateer!
En daarmee bedoelen we niet alleen dat het verstandig is om te investeren in een goede dag- en nachtcrème (en je gezicht daar rijkelijk mee in te smeren), maar ook dat het belangrijk is om veel water te drinken. Water helpt namelijk bij de afvoer van gifstoffen die puistjes en oneffenheden veroorzaken en voorkomt dat de huid uitdroogt. In Nederland is het genoeg om acht middelgrote glazen water per dag te drinken, als je in een warmer klimaat leeft of hebt gesport dan mag dat meer zijn.

Conclusie

Als je extra goed voor je huid zorgt, dan merk je waarschijnlijk al binnen een week dat het zijn vruchten afwerpt. Je huid voelt zachter en egaler aan en je zit lekkerder in je vel. Langzamerhand verdwijnen oneffenheden en droge plekjes, die plaats maken voor een mooie teint en een gezonde gloed. Door een goede reiniging ziet je huid er niet alleen gezonder uit, je maakt het vooral ook gemakkelijker voor andere producten om hun werk goed te doen. Naast een gezonde levensstijl incluis de juiste vetten, zijn verzorgingsproducten namelijk heel belangrijk. Ze voeden en beschermen je huid, zodat deze beter weerstand kan bieden tegen invloeden van buitenaf. Een goede hydraterende crème is belangrijk, en daarnaast bleek Shiseido Ultimune voor ons een echte lifesaver te zijn. Al na een paar dagen ging de huid er zichtbaar op vooruit en na 30 dagen stonden we behoorlijk perplex!

Het is dus zeker mogelijk om in 30 dagen het optimale uit je huid te halen, door voldoende aandacht aan je dieet en reiniging, maar de kunst is natuurlijk om dit vol te blijven houden. Gelukkig maakt een concentraat als deze het al stukken gemakkelijker om je huid goed te verzorgen, zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent.

Reageer op artikel:
Een mooiere huid binnen één maand? We gingen de uitdaging aan!
Sluiten