Food 26 okt 2018 Lobke Killaars

De beste eenpansgerechten want ja heb jij zin in afwas?

Ga je koken, dan gebruik je het liefst zo min mogelijk apparatuur. Eén pan eigenlijk max, alleen is dit helaas niet altijd mogelijk. Toch zijn er online genoeg eenpansgerechten te vinden die ook nog eens hartstikke goed smaken. Dat wordt minimale afwas voor jou vanavond. Of een minder volle vaatwasser. Have fun.

Eenpansgerechten

Zin in weinig afwas? Wordt het toch tijd om weer eens iets te koken omdat je de afgelopen week leefde op afhaalmaaltijden? Deze gerechten zijn perfect voor de luie kokers onder ons. Want stiekem zijn er maar weinig mensen die het zoeken een lading pannen uit de kast te halen.

En deze vervolgens weer af te wassen.

Exotisch linzenstoofpotje

eenpansgerechten

Voor dit gerecht moet je hoogstens wat ingrediënten snijden. Verder is het een kwestie van alles in de goede volgorde in de pan gooien en laten sudderen. Moet goed komen.

Zoete aardappeltortilla

eenpansgerechten

Het is mega makkelijk om een diepvriespizza in de oven te schuiven en hem er even later smeltend en al weer uit te halen. Toch kan je ook makkelijk zelf een pizza maken in de pan die gezonder is dan een gemiddelde pizza uit de supermarkt.

Romige pasta

eenpansgerechten

Wij beginnen te kwijlen alleen al bij het kijken naar deze foto. Mogen we even een momentje? Romige pasta is het beste ooit en daarvoor heb je dus gewoon níét per se duizend en één pannen voor nodig. Dat wordt aflikken tot het laatste beetje overblijfsel.

Nóg een romige pasta

eenpansgerechten

Ook dit eenpansgerecht met pasta konden we je niet onthouden. Veel groen is altijd goed, right? De pasta is rijk gevuld en jouw buik na deze maaltijd ook.

Paprikastoof met worstjes

eenpansgerechten

Voor dit recept moet je van paprika houden, anders wordt het lastig. Het paprikastoofje wordt gecombineerd met chipolata worstjes, crème fraîche, tomatenblokjes en paprikapoeder. J-U-M.

Nog meer inspiratie nodig? Deze eenpansgerechten wil je ook echt maken:

5 eenpansgerechten die je leven makkelijker maken

Reageer op artikel:
De beste eenpansgerechten want ja heb jij zin in afwas?
Sluiten