Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Fashion 2 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Binnenkort op een eerste date? Dit is wat je het beste wel én niet kan dragen

Ga jij binnenkort op een eerste date met je nieuwe love interest? Lees dan gauw verder. Of het nou een koffiedate of een diner bij een chique restaurant betreft: wij hebben wat outfit tips voor je op een rij gezet die je kunt toepassen op iedere soort date.

Eerste date

Het idee van een eerste date kan al super spannend zijn. Allerlei doemscenario’s spoken door je hoofd: wat als die persoon me niet leuk vindt? Wat als ik iets gênants doe of zeg? Stress!

Je druk maken om de outfit die je zal aandoen kan je er daarom eigenlijk niet bij hebben, maar toch is dit iets dat bij veel vrouwen voorkomt. Je wilt er tenslotte wel stunning uitzien.

Ga jij binnenkort op een eerste date? Eerder schreven wij al over wat je vooral wel én niet moet doen op een eerste date. Om wat van je outfit zorgen weg te nemen, hebben wij dit keer wat do’s en don’ts voor je verzameld op het gebied van kleding op een eerste date.

1. Vermijd het dragen van nieuwe kleding

We snappen het: met je look wil je een onvergetelijke indruk achterlaten bij je nieuwe vlam en hoe kan je dit beter doen dan met een splinternieuwe outfit? Toch kan je het misschien beter vermijden om nog snel voor je date de stad in te gaan om iets nieuws te scoren.

Hoe vaak komt het namelijk voor dat je nieuwe kleding niet zo fijn zit als gedacht? Niets vervelender als een broek die knelt bij het zitten of een top die je telkens omhoog moet trekken omdat deze anders afzakt, al helemaal als je hier tijdens een eerste date achterkomt. De focus moet volledig liggen op het leren kennen van je date, niet op dat vervelende kledingstuk.

2. Draag iets waarvan je van tevoren weet dat het comfortabel zit

Maar wat draag je dan wel? Beter is het om iets aan te doen dat je al eens gedragen hebt en waarvan je weet dat het comfortabel zit. Op deze manier zul je je comfortabeler voelen, wat leidt tot meer zelfverzekerdheid.

Heb je echt niets in je kast voor je date en ben je genoodzaakt om nog snel te shoppen voor het moment suprême? Zorg dan dat je op tijd shopt, zodat je eerst nog even een ‘proefrondje’ met je nieuwe outfit kunt doen door het alvast te dragen. Zo weet je hoe het zit en kan je nog snel eventuele last-minute aanpassingen doen mocht het toch niet zitten zoals gehoopt.

3. Draag niet te veel accessoires

Bijna iedere vrouw is gek op accessoires: handtassen, sieraden, riemen, haarbanden… Meestal doen deze je net even wat vrouwelijker en specialer voelen. Het is daarom niet gek dat je deze wilt dragen op je eerste date. Maar een belangrijke tip hierin is: don’t overdo it. Het kan namelijk ook echt teveel worden.

Kies een paar mooie subtiele stukken, in plaats van dat je jezelf volhangt met allerlei bling. Teveel accessoires leiden namelijk af van waar het werkelijk om draait: jou. Natuurlijk is iedere persoon anders en het is niet meteen gezegd dat jouw date hierop zou afknappen, maar veel mensen leven toch wel bij het motto less is more.

4. Kleed je voor jezelf, niet voor de ander

Dit is misschien een beetje tegenstrijdig met het vorige punt, maar wel een belangrijke. Doe je niet anders voor dan je bent. Dus, om toch nog even snel terug te komen op het vorige punt, ben jij iemand die niet genoeg kan krijgen van accessoires en ze het liefst in grote getale tegelijk draagt? Doe dat dan vooral ook op je eerste date als dat écht is wie je bent als persoon.

Wij horen namelijk nog steeds teveel verhalen van vrouwen die zich kleden naar wat zij denken dat de ander mooi vindt. Maar dit is natuurlijk niet de bedoeling! Tuurlijk kan je een beetje rekening houden met de voorkeuren van je nieuwe vlam, maar uiteindelijk gaat het erom dat de persoon jou leuk vindt en niet alleen je outfit. Blijf daarom dicht bij jezelf, op deze manier zul je ook de meeste confidence uitstralen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.