Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 15 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Je eerste tattoo zetten? Deze belangrijke dingen wil je van tevoren weten

Tijdens het zetten van je eerste tattoo ben je bang en enthousiast tegelijk, een gekke combi. Het is tegelijkertijd ook meteen het einde van jouw cleane, onbewerkte lichaam. Het zetten van je eerste tattoo is een flinke stap en daarom wil je de volgende dingen van te voren weten.

Wie nieuw is in tattoo-land moet even wegwijs worden en wij zijn de moeilijkste niet. We zetten de belangrijkste dingen op een rijtje die je moet onthouden als je je eerste tattoo wil zetten.

7 dingen die je wil weten voor je je eerste tattoo zet

Want achteraf spijt hebben is worst case scenario. 

1. Ga niet op zoek naar de goedkoopste shop

Een tattoo is niet iets waar je je slaatje uit wil slaan. Het belangrijkste is dat je tatoeage moi gezet wordt door een deskundige artist. De meeste ervaren tatoeëerders vragen iets meer dan beginners, maar aangezien dat plakplaatje permanent is, is het iedere cent waard.

Dit wil nog niet meteen zeggen dat een hoge prijs garantie is voor een mooie tattoo. Doe wat onderzoek bekijk het werk van een tattoo-artist. Maak alleen een afspraak als het eerdere werk van een tatoeerder je aanspreekt.

2. De prijzen verschillen per maat

Tattoo shops baseren de prijzen op de grootte en de stijl van je tattoo. Een tattoo met veel schaduwen en patronen kost veel meer tijd dan een simpele oneliner. Het is slim om een prijsindicatie te vragen, maar wees ervan bewust dat dit bij de kassa iets kan verschillen. En met ‘iets’ bedoelen we hooguit een paar tientjes.

3. Neem vooraf eens kijkje in studio

Heb je al een tattoo studio in gedachte? Neem er eens een kijkje. Tijdens het zetten van je eerste (en eigenlijk alle) tattoos wil je op je gemak zijn. Loop er eens lang en zie of de vibe je bevalt. En of het er professioneel en hygiënisch uitziet, niet onbelangrijk.

4. Neem je tijd wanneer je het plakstencil bekijkt

Voordat de tattoo-artist aan de gang gaat met het echte werk, plakt hij of zij een stencil op je lichaam met de outlines van de tattoo. Check op je gemak of je de plaatsing, het ontwerp en de grootte mooi vindt, het kan nu nog veranderd worden.

5. Vertrek als de manier van werken je niet aanstaat

Wordt er bot tegen je gedaan? Wordt je een bepaalde hoek ingeduwd? Of oogt de studio niet hygiënisch? Vertrek dan. Het is niet gek om de tattooshop te verlaten zonder tatoeage. Ons advies: verwijder jezelf uit onprettige situaties.

6. Neem geen tattoo als je op zonvakantie gaat

De eerste paar weken mag jouw verse tattoo amper tot niet blootgesteld worden aan zonlicht. Het is dus geen slim idee om je afspraak te plannen voor je op een zonovergoten vakantie gaat.

7. Houd er rekening mee dat je originele ontwerp aangepast kan worden

Tatoeëerders weigeren soms om een bepaalde tattoo te doen. Hoewel je hiervan kan balen, doen ze dit vaak voor je eigen bestwil. Een mooie quote in een klein font ziet er mooi uit op Pinterest, maar zal na korte tijd uitlopen en vervagen. Vraag de artist naar de andere mogelijkheden en maak samen een ander plan.

Seventeen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Je eerste tattoo zetten? Deze belangrijke dingen wil je van tevoren weten
Sluiten