Trix Jacobs
Trix Jacobs Love & Life 20 jan 2019

Deze onwijs goede effecten heeft de natuur op je gezondheid

Hoe vaak ga jij wandelen in de natuur? Vast niet vaak genoeg. Zonde, want de natuur heeft onwijs veel goede effecten op onze gezondheid.

Een grote boswandeling past vaak net niet in je drukke agenda, terwijl dit wel heel goed voor je is. De natuur heeft namelijk meer invloed op je gezondheid dan je denkt. Maak dus wat tijd vrij en ga buiten een frisse neus halen.

1. Boost je mentale gezondheid

Zo af en toe de natuur in duiken, doet wonderen voor je mentale gezondheid. Een Engelse universiteit onderzocht wat voor een effect dit heeft op je geestelijke toestand. Het resultaat is dat de stress vermindert en je daardoor beter kan relativeren. Heel handig, want het schijnt dat dit voor een lange tijd effectief is. Als je met een probleem zit, is een boswandeling altijd fijn om je hoofd even leeg te maken. Je moet natuurlijk niet verwachten dat het al je struggles oplost, maar het helpt zeker.

2. Onwijs goed voor je fysieke welzijn

De frisse natuur heeft niet alleen een positieve invloed op je mentale gezondheid, maar ook op je fysieke conditie. In vergelijking met de grote stad is er onwijs veel zuurstof te vinden in de natuur. Dit is niet alleen goed voor je bloeddruk en hartritme, maar ook voor een goed slaapritme. Dit komt naar voren uit een groot onderzoek dat is gedaan om de effecten van de natuur te meten. Even een wandeling maken in een groene omgeving kan dus helemaal geen kwaad.

3. Je blijft gefocust

Volgens een internationaal onderzoek ben je veel scherper als je zo nu en dan een frisse neus gaat halen. Je wordt dan geprikkeld door een andere omgeving waardoor je je weer goed kan focussen. Als je op je werk even niet je aandacht erbij kan houden, is het zeker niet verkeerd om buiten een rondje te gaan lopen. Zo ben je een stuk productiever en kan je weer aan de slag.

4. Hoe meer groen, hoe beter

Wist je dat verschillende vormen van natuur ook diverse effecten hebben? Als je een park bezoekt, is dat namelijk minder effectief dan een bos. Ook dat komt naar voren uit het internationale onderzoek. Als je naar een groene, wilde omgeving gaat, is de kans namelijk groter dat je sneller ontspannen bent. Waarschijnlijk omdat je dan volledig afgezonderd bent van de rest van de wereld en je niet afgeleid wordt. Als je dus echt even me-time nodig hebt, ga dan naar een groen plekje buiten de stad.

Trek je wandelschoenen dus maar aan en duik de heerlijke natuur in. Gegarandeerd dat jij helemaal zen terugkomt.

Waarom even helemaal niks doen geen tijdverspilling maar gezond is

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


 

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Bustle

Reageer op artikel:
Deze onwijs goede effecten heeft de natuur op je gezondheid
Sluiten