Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 31 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Beginnen met ondernemen? Deze 6 eigenschappen leiden tot succes

Droom je van het starten van een eigen onderneming? Of je nou denkt aan een miljoenenbedrijf of een kleine onderneming, we vinden het hartstikke stoer. Steeds meer meiden beginnen met ondernemen, en daar staan we volledig achter. Het succes van zo’n onderneming heb je in eigen handen. Naast een goede voorbereiding kan je jouw succes nog een beetje vergroten als je de onderstaande zes karaktereigenschappen hebt.

Met deze zes eigenschappen ga je het als ondernemer ver schoppen.

1. Je zit vol passie

En dan bedoelen we niet vol passie in de slaapkamer, maar het vermogen om jezelf volledig voor iets in te zetten. Jij gaat ergens altijd voor de volle 100% voor, en bent ervan overtuigd dat jouw idee het beste idee ooit is. Met die mindset ga je ver komen in de wereld van harde ondernemers.

Het is niet erg om een beetje obsessed te zijn met jouw eigen onderneming, het betekent dat je vol passie zit. En dat zullen potentiële klanten ook zien.

2. Je hebt een positieve mindset

Als ondernemer zal niet altijd alles goed gaan – daar gaan we niet omheen draaien. Het gaat voorkomen dat je rock bottom komt en eigenlijk geen uitweg meer ziet. Maar jij komt daar weer bovenop, mede door je positieve mindset. Een positieve mindset is key als het gaat om doorzettingsvermogen.

3. Je houdt vast aan je routines

Ben jij een master in jouw ochtendroutine, of ga je juist lekker op elke avond dezelfde avondroutine? Dat is ook voor een ondernemer een goede eigenschap. Het leven van een ondernemer kan hectisch zijn, en waarschijnlijk is geen dag hetzelfde. En daarom is het héél chill dat je ‘s morgens of ‘s avonds terug kunt vallen op jouw eigen routine.

4. Je bent leergierig

Als je een bepaalde skill onder de knie hebt, ben je in jouw hoofd alweer bezig om iets anders te leren. Je bent leergierig, en het is nooit genoeg. Het liefste blijf je overal van op de hoogte. Dit vertaalt zich niet alleen naar jouw eigen onderneming, maar ook naar jezelf. Je vindt het interessant om podcasts te luisteren of boeken te lezen.

5. Je bent goed met mensen

Als ondernemer ga je veel te maken krijgen met verschillende mensen. Misschien krijg je werknemers in dienst, of misschien spar je met klanten over de juiste oplossing van een probleem. Hoe dan ook: het is een goede eigenschap om goed te zijn met andere mensen.

6. Je zorgt goed voor jezelf

Hoe lastig het soms ook kan zijn, jij voelt goed aan wanneer je een momentje voor jezelf nodig hebt. Je loopt jezelf niet voorbij en self care staat met grote letters op je voorhoofd geschreven. Een hele belangrijke eigenschap, want hierdoor loop je minder snel tegen een gevreesde burn-out aan.

Nieuwe ideeën nodig? J.K. Rowling, Taylor Swift en 5 andere vrouwen vertellen hoe ze op nieuwe ideeën komen

Lifehack

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Beginnen met ondernemen? Deze 6 eigenschappen leiden tot succes
Sluiten