Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 21 dec 2018

OMG – Je kan een eiland met pinguïns kopen en jij mag de prijs bepalen

Mocht je op zoek zijn naar een leuk nieuw vakantieadresje? Stop maar met zoeken. Een van de Zuid-Atalantische Falkeilanden is namelijk te koop. Je hebt er zeeleeuwen, schapen en pinguïns. Het beste nieuws? Er is nog geen prijs vastgesteld.

Een eiland kopen

Eerlijk is eerlijk, we dromen er stiekem allemaal wel van om met onze luie reet op een onbewoond eiland in het zand te zitten, toch? Beetje chillen, beetje niksen. Goed nieuws voor de mensen met een aardig zakcentje, je kan nu je eigen eiland kopen.

Volgens BBC is een van de Zuid-Atlantische Falkeilanden te koop. Op het eiland, genaamd Pebble Island, vind je zeeleeuwen, meer dan 6000 schapen en maar liefst vijf soorten pinguïns. Een hartstikke gezellige boel dus.

Het eiland is te koop gezet door Sam Harris uit Wales. Het land is al honderdvijftig jaar in bezet van zijn familie, maar nu is het te lastig geworden om te onderhouden.

Dus, wat krijg je als je dit eiland koopt? Pebble Island is maar liefst 32 kilometer lang en het heeft een meer, een strand, zonnepanelen en een kleine bergketen. Er is ook een mogelijkheid om wat geld terug te verdienen dankzij het toerisme op het eiland. Er wonen duizenden pinguïns, dus er zijn genoeg mensen die staan te springen om een bezoekje te brengen.

Prijs is onbekend

Klinkt interessant? Dat dachten we al. Het prijskaartje is nog volledig onbekend, maar Sam zou het liefst een eigenaar vinden die ook een achtergrond in de landbouw heeft.

Hij vertelt: “It’s got great potential with tourism because there’s a big army base there, but there are also a lot of animals on the island, some which need to be looked after. The island produces a lot of wool, much of which goes to the U.K., so a farming background would be helpful.”

Het stuk land klinkt een beetje te mooi om waar te zijn, dus we denken dat het eiland kopen niet zo gemakkelijk is. Ondanks dat de prijs nog niet bekend is, zijn er waarschijnlijk nu al tientallen geïnteresseerden. Sam zegt: “People have been waiting for Pebble Island to come up for sale for many years. It’s really impossible to know how much the island will sell for as it’s the first time it’s come up for sale in 150 years next year, so we have no idea.”

Een makelaar was niet in staat om de waarde van het eiland in te schatten omdat het land al zo lang in bezit van de familie is. Maar een familielid van Sam, John Merkham Dean, kocht het eiland in 1869 voor 505 dollar, wat echt bizar is. Dat prijskaartje zou nu ongeveer gelijk staan aan 9,358.76 dollar.

Mocht je een dikke spaarrekening hebben en heb je interesse om te leven met pinguïns? Dit is je kans. Wij zouden het wel weten.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

8 privé-eilanden waar je gegarandeerd een nachtje door wil brengen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

People

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
OMG – Je kan een eiland met pinguïns kopen en jij mag de prijs bepalen
Sluiten