Hiér kun je het dus het beste over hebben op een eerste date

Als je een date hebt, dan heb je al genoeg om over na te denken. Wat doe je aan? Wat gaan jullie doen? Komt er wel of niet een tweede date? Gelukkig zijn gespreksonderwerpen vanaf nu een no brainer, want er is eindelijk een sterk antwoord op de vraag waar je het beter wel én beter niet over kunt hebben.

Om maar met de deur in huis te vallen: films zijn een no go. Hoe verleidelijk het ook is om je Netflix-account helemaal door te spitten en samen een top tien van de beste films ooit geproduceerd te maken, is de kans groot dat er onenigheid ontstaat.

Waar je het dan vooral wel over mag hebben? Reizen! Mensen die het over hun reisvoorkeuren hebben, hebben twee keer zoveel kans om op een tweede date te gaan dan mensen die hun filmvoorkeuren blootleggen. Dat komt omdat mensen die interesse hebben in reizen, en daar dus graag over praten, over het algemeen aantrekkelijker worden gevonden.

Het is ook een goed plan om geheimen of persoonlijke verhalen met elkaar te delen. Dit versterkt het gevoel van vertrouwen en een onderlinge connectie. Laat onderwerpen zoals politieke voorkeuren vooral links liggen, maar heb het wel met elkaar over controversiële onderwerpen. Hoewel het volgende heftig klinkt, schijnt het te werken om bijvoorbeeld je standpunt over abortus, je laatste break-up of je eerste seksuele ervaring te bespreken. Naast dat je meer over de ander te weten komt dan alleen zijn of haar hobby’s en favoriete eten, vinden mensen deze vorm van interactie vaak fijner.

Hoe je communiceert is echter wel vele malen belangrijker dan waarover je communiceert. Probeer er dus voor te zorgen dat de date geen monoloog wordt en zorg dat de ander de ruimte heeft om te reageren. Als je interesse toont en aandachtig luistert, dan komt de rest vanzelf.

Reageer op artikel:
Hiér kun je het dus het beste over hebben op een eerste date
Sluiten