Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Entertainment 23 september 2020

Ellen DeGeneres had haar eerste show weer na het grote schandaal en zo ging dat eraan toe

It’s safe to say dat 2020 voor ons allemaal voelt als een bijzonder jaar. Voor Ellen Degeneres is dat misschien nog wel een tikkeltje erger. Zij lag lange tijd tijdens de qaurantaineperiode onder vuur vanwege heftige beschuldigingen. Zo zou ze niet respectvol met haar personeel én gasten omgaan en zou er sprake zijn van onder andere pesterijen en (seksuele) intimidatie. Toch is het achttiende seizoen van The Ellen Show gisteren afgetrapt met een praatje van Ellen DeGeneres.

Ze kaart de problemen direct aan aan het begin van de uitzending. Wij praten je bij.

Ellen Degeneres onder vuur

Goed. De afgelopen tijd kwam het ene na het andere verhaal over Ellen DeGeneres naar voren. Tien ex-werknemers deden een boekje open over hun tijd bij The Ellen Show. Ze spraken over seksuele intimidatie, racisme en onrechtmatig ontslag. Hoewel de meningen over de sfeer backstage verschilden, heel wat celebrities deden namelijk mee aan #IstandbyEllen om een tegengeluid te geven, werd er toch een intern onderzoek gedaan.

Het onderzoek leed tot het ontslag van de topproducers Ed Glavin, Kevin Leman en Jonathan Norman. In een open brief aan haar mederwerkers, besloot ze Ellen Degeneres haar excuses aan te bieden.

Nieuw seizoen

Hoewel er geruchten gingen dat er geen nieuw seizoen zou komen, is niets minder waar. Maandagavond werd het achttiende seizoen afgetrapt en je begrijpt, Ellen DeGeneres kon niet doen aslof er niks aan de hand was. En dat deed ze ook niet. Aan het begin van de uitzending ging ze direct het gesprek aan:

“I learned that things happened here that never should have happened. I take that very seriously, and I want to say I am so sorry to the people who were affected. I know that I am in a position of privilege and power, and I realize that with that comes responsibility, and I take responsibility for what happens at my show. We have made the necessary changes, and today we are starting a new chapter.”

Reacties op Twitter

Je kon het natuurlijk verwachten, maar op Twitter werd er ook fel gereageerd op het nieuwe seizoen en het praatje van Ellen.

Reageer op artikel:
Ellen DeGeneres had haar eerste show weer na het grote schandaal en zo ging dat eraan toe
Sluiten