Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 29 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

Ellie (22): ‘Mijn stiefmoeder heeft alle foto’s van mijn overleden moeder weggegooid’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Deze week deelt Ellie* (22) hoe haar stiefmoeder alle foto’s van haar overleden moeder weggooide.

Alsof het nog niet erg genoeg is dat je moeder is overleden, krijgt Ellie ook nog te maken met een andere vreselijke situatie. Haar stiefmoeder vernietigde namelijk foto’s van haar overleden moeder.

‘Mijn stiefmoeder heeft alle foto’s van mijn overleden moeder weggegooid’

“Het is alweer zeven jaar geleden dat mijn moeder overleden is. Ik mis haar elke dag nog zo ontzettend erg, ik kan het haast niet in woorden beschrijven. Ik bleef alleen achter met mijn vader, maar gelukkig konden we wel steun bij elkaar vinden. Vanaf dat moment was het mijn vader en ik tegen de wereld. Ik weet hoeveel mijn vader altijd van mijn moeder heeft gehouden en we hebben het nog steeds regelmatig over haar. Wel heb ik hem na twee jaar gezegd dat ik het hem gunde om opnieuw een leuke vrouw te vinden en dit lukt nog geen jaar later.

Hij ontmoette zijn nieuwe vriendin op het werk en ze werden al snel close. Ze kwam regelmatig bij ons over de vloer en ik was super blij dat mijn vader weer opnieuw de liefde had gevonden na het verlies van mijn moeder, maar het liep nooit helemaal lekker tussen haar en mij. Ik kon zien dat ze het moeilijk vond dat mijn moeder nog zo’n groot onderdeel van ons leven was en dit zorgde soms zelfs voor problemen. Ze gedroeg zich zo nu en dan zelfs jaloers als we het over haar hadden. Maar ik wilde ook dat mijn vader gelukkig was en als dat kwam door een relatie met haar, dan was dat oké.”

Lieke (28): ‘Mijn baas denkt dat ik mijn burn-out fake omdat ik leuke dingen doe’

Trouwen

“Natuurlijk was deze situatie ook moeilijk voor mij. Ik ging mijn moeder nog meer missen nu er opeens een nieuwe vrouw in het leven van mijn vader was. Een paar jaar later vroeg mijn vader zijn vriendin, met mijn zegening, ten huwelijk. Vlak voor de bruiloft verhuisden we naar een andere huis om daar een nieuwe start te maken. Bij het indelen van ons nieuwe huis merkte ik dat er veel minder foto’s van mijn moeder te vinden waren. Ons vorige huis stond vol met beelden van mijn moeder, waardoor ik altijd het gevoel had dat ze er toch nog een beetje was.

Hoewel ik mij eerst stil hield over deze observatie, besprak ik het niet veel later met mijn vader. Hij gaf aan dat mijn stiefmoeder had gevraagd of er wat minder foto’s van mijn moeder in het huis mochten staan en hij had daar akkoord op gegeven. Hoewel ik het hier totaal niet mee eens was besloot ik dat ik op mijn eigen kamer foto’s van mijn moeder ging neerzetten. Zo had de nieuwe vriendin van mijn vader er geen last van, maar had ik haar alsnog dichtbij mij. Maar toen ik op zolder ging kijken kon ik opeens nergens de doos met mijn moeders foto’s vinden…”

Weggegooid

“Ik lichtte mijn vader in over het ontbreken van mijn moeders foto’s en we besloten samen nog één keer goed te kijken, maar haar foto’s waren echt nergens te vinden. Dit was voor mijn gevoel geen toeval, mijn stiefmoeder moest hierachter zitten. Ik begon haar te ondervragen en ze gedroeg zich ongemakkelijk en ontweek de vragen. Maar uiteindelijk, na flink aandringen, gaf ze toe en haar antwoord shockeerde mij.

Ze bekende dat ze jaloers was geweest op mijn moeder. Dat ze zich bedreigd voelde door de herinneringen die mijn vader en ik aan haar hadden. Ze had gedacht dat als ze mijn moeders foto’s weg zou gooien, ze plaats voor zichzelf kon maken in ons leven. Ik was geshockeerd en ontroostbaar. Het voelde alsof ze mijn moeder probeerde te vervangen op de meest vreselijke manier. Hoe kon ze zo ontzettend egoïstisch zijn? Ook mijn vader was compleet gebroken en hij kon niet geloven dat de vrouw waarmee hij op het punt stond te gaan trouwen zoiets kon doen. Hij beval haar dan ook direct te vertrekken. En hoewel de relatie van mij en mijn vader op dit moment sterker dan ooit is, zijn we de foto’s van mijn moeder voor eeuwig kwijt.”

Senna (20): ‘Ik poepte in mijn broek om een man met slechte intenties af te schudden’

*Ellie haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.