Elliot Page deelt in een emotioneel bericht op Instagram dat hij transgender is

Elliot Page – die je kan kennen van onder andere Juno en de Netflixserie Umbrella Academy – heeft via Twitter en Instagram laten weten dat hij transgender is, en zich identificeert als non-binair (wat betekent dat hij zich niet als man en niet als vrouw identificeert). In een emotionele post vertelt hij dat hij eigenlijk genoeg van zichzelf houdt.

Go Elliot.

Elliot Page maakt bekend dat hij transgender is

In de brief, die op Instagram en Twitter te lezen was, schrijft Elliot Page dat hij zich gelukkig voelt om het verhaal op te mogelijk schrijven. Hij vertelt dat het een ontdekkingsreis is geweest en hij zich enorm gesteund voelt door de fantastische mensen om hem heen.

Toch vertelt Elliot Page in de brief ook dat hij bang is voor de discriminatie en het geweld waar mensen uit de transcommunity doorgaans mee te maken krijgen. Sterker nog, Elliot noemt dat er in 2020 alleen al zo’n 40 transpersonen zijn vermoord. Shocking.

Aan het einde van de brief is te lezen hoe gelukkig Elliot nu is. “I love that I am trans. And I love that I am queer. And the more I hold myself close and fully embrace who I am, the more I dream, the more my heart grows and the more I thrive. To all trans people who deal with harassment, self-loathing, abuse and the threat of violence every day: I see you, I love you and I will do everything I can to change this world for the better.”

Hollywood prijst Page

De reacties op het bericht van Elliot zijn hartverwarmend. Zes jaar geleden kwam Page uit de kast als queer en profileerde zich al als een van de meest zichtbare lhbti-sterren van Hollywood. Goede vriendin Ellen DeGeneres liet via Twitter weten dat ze haar vriend Elliot alle liefde van de wereld stuurt.

Ook Miley Cyrus liet in een reactie op het Instagram-account van The Umbrella Academy van zich horen: “Elliot rules!” En zo is het.

Reageer op artikel:
Elliot Page deelt in een emotioneel bericht op Instagram dat hij transgender is
Sluiten