Aartie Narain
Aartie Narain Entertainment 13 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze 8 scènes uit Emily in Paris lijken precies op Sex and the City

Emily in Paris voelt als een ode aan Sex and the City. De serie was meteen al een groot succes en werd al snel met Sex and the City vergeleken. Maar wist je dat sommige scenes uit de serie ook écht vergelijkbaar zijn met SATC? Niet gek dus, als je vond dat een aantal scènes erg bekend aanvoelde.

Je hebt ze in feite al eens eerder gezien. Dít zijn de 8 dingen die beiden shows met elkaar gemeen hebben.

Emily in Paris

Het is niet zo gek dat Emily in Paris en Sex and the City op elkaar lijken, want allebei de series zijn gemaakt door producer Darren Star. De flamboyante stijl van Carrie Bradshaw en karaktertrekjes zien we overduidelijk terug bij Emily Cooper. Hier zijn 8 momenten uit Emily in Paris die ons deed denken aan Sex and the City.

1. Een Amerikaans meisje dat naar Parijs gaat

In het laatste seizoen van Sex And The City ging Carrie Bradshaw voor haar lover Alexander Petrovsky naar Parijs. Dat Emily ook in Parijs te vinden is, geeft ons flackbacks naar SATC. Gelukkig pakt het voor Emily Cooper wél wat beter uit.

2. Sylvie en Enid zijn in feite dezelfde persoon

Net zoals Carrie heeft Emily een wrede baas. De twee bazen lijken in veel inzichten wel heel erg op elkaar. Sylvie heeft net als Enid ook een affaire. Wel heel toevallig.

3. Hondenpoep

Twee Amerikaanse vrouwen verhuizen naar Parijs en stappen toevallig vrij snel in hondenpoep. In aflevering twee van Emily in Paris stapt Emily in hondenpoep, deze scène leek heel erg op de aflevering toen Carrie Bradshaw in Parijs in hondenpoep stapte met haar pumps. Merde.

4. Winkelgewoonte

Carrie en Emily delen beiden een liefde voor dure designeritems. De onrealistische winkelgewoontes van een marketingdirecteur en een columniste laat ons steeds verbazen, want hoe betalen ze dat überhaupt? Maar let’s be honest, dat is stiekem wel een reden dat de series zo leuk maken.

5. Problemen met het openbaar vervoer

Net zoals Carrie heeft Emily ook moeite met het openbaar vervoer. Emily gaf aan dat ze een keer de metro probeerde te nemen, maar grotendeels verdwaalde. Het is onmogelijk om in een grote stad te wonen en de metro te vermijden. Integendeel met Carrie die altijd de taxi nam, kiest Emily ervoor om te lopen.

6. Opera

De dames houden allebei van een chique avond. Alhoewel het niet precies hetzelfde is (Carrie ging naar de opera ging en Emily naar ballet), is het toch behoorlijk vergelijkbaar, inclusief hun dates. De arrogante Petrovsky voor Carrie en de nog arrogantere professor voor Emily. Zie jij het verschil?

7. Kookkunsten

Carrie gebruikt haar oven voor opslag voor kleding en Emily kan niet eens haar eigen omelet maken. Ze houden allebei van een lekker hapje eten buiten de deur en gaan het genderstereotype tegen dat vrouwen per se moeten koken. Love it.

8. Fashion fiasco

In een aflevering van Sex and the City werd Carrie gevraagd om op de catwalk te lopen voor Fashion Week. Heel vergelijkbaar is dat Emily ook werd gevraagd om als model op de catwalk te staan. Beide dames ondergingen ook een grote fiasco op de catwalk. Carrie gleed uit op de catwalk en Emily werd met verf bespoten als publiciteitsstunt. Geen groot succes voor beiden dames.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.