Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 25 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Emily viel 63 kilo af zonder ingewikkeld dieet of sportschema

Toen Emily Amerson op 1 juli 2015 na een doktersafspraak onderweg naar huis reed, had ze door dat het zo niet langer kon. Ze woog 136 kilo, worstelde met de verwoestende ziekte lupus, leed aan een schildklier auto-immuunziekte en had een galblaasaandoening. Emily gooide op haar eigen manier haar hele leven om en verloor volledig op eigen houtje 63 kilo.

Een nieuw eetschema

Ze bande alle bewerkte suikers uit haar leven, gooide al het bewerkte voedsel dat ze in huis had weg en verving het voor vers eten. Kreeg ze wel een keer cravings? Dan zorgde ze ervoor dat ze zelf de verse variant van het product kon maken. Al na een jaar van alleen gezond eten, was ze 23 kilo kwijt.

Naar de sportschool

Om haar gewichtsverlies naar een volgend level te tillen, besloot Emily de stap naar de sportschool te wagen. En niet met een ingewikkeld fitness-schema, maar gewoon op eigen houtje. Met niet meer dan een ’60-Day Challenge program’ dat haar inspireerde verschillende oefeningen te doen, trainde ze er nog eens 40 kilo vanaf.

Twee jaar later

In twee jaar tijd verloor ze volledig dankzij haar sterke motivatie 63 kilo lichaamsgewicht. En als we Emily zelf mogen geloven is haar huidige workout verbazingwekkend eenvoudig:
“I’ve never been the person in the gym doing the awesome workouts — you know, the ones with fire in their eyes in beast mode grunting and leaping over things. Yeah, that’s not me,” aldus Emily.
Verder vertelt ze dat ze de ene dag fanatieker traint dan de andere, maar altijd consistent is:
“I mix it up so I don’t get bored, but the main thing I do ‘right’ is that I move each day mindfully and with loving intention.”


Zo zie je maar weer: met een goede motivatie kun je zo ver komen als je zelf wilt. Wij hebben in ieder geval ontzettend veel respect voor Emily.

popsugar

Reageer op artikel:
Emily viel 63 kilo af zonder ingewikkeld dieet of sportschema
Sluiten