Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann | LinkedIn Love & Life 26 september 2020

Nog even wachten – Deze 217 nieuwe Emoji verschijnen in 2021 op je iPhone

Ben je de huidige Emoji alweer zat of is er altijd een smiley die jij mist? Dan hebben we goed nieuws voor je. Want volgens Emojipedia komt Apple in 2021 met maar liefst 217 nieuwe Emoji. En die willen we natuurlijk maar wat graag zien.

Onder de nieuwe lading Emoji vallen gezichten, hartvormige tekens, een vrouw met een baard en meer opties voor huidskleuren.

217 nieuwe Emoji op iPhone in 2021

Unicode, de partij die Emoji goedkeurt en selecteert, bracht eerder dit jaar naar buiten in 2021 helemaal geen nieuwe smileys meer toe te voegen. Maar door het coronavirus werden de plannen van dit jaar uitgesteld en kunnen we in 2021 alsnog 217 nieuwe karakters verwachten. Het gaat in totaal om zeven gloednieuwe Emoji. De overige 210 zijn bestaande karakters die nieuwe varianten krijgen of worden aangepast.

Benieuwd welke Emoji komend jaar op je iPhone staan? Wij hebben de zeven nieuwe smileys voor je op een rijtje gezet:

  • Vrouw met baard
  • Personage met baard
  • Uitblazende smiley
  • Gezicht in de wolken
  • Hart in vlammen
  • Helend hart
  • Smiley met rollende ogen

Het gaat om Unicode 13.1 die in 2021 wordt uitgebracht. Dit jaar hebben we te maken met versie 13.0 en versie 14.0 krijgen we in 2022.

De nieuwe Emoji / Emojipedia

Beter vindbaar in iOS 14

Met de komst van iOS 14 zijn smileys ook een stuk beter vindbaar. Het is in het nieuwe besturingssysteem mogelijk om de smileys te zoeken in het toetsenbord.

Wanneer je met iOS 14 op een Emoji klikt, komen zoals gewoonlijk de poppetjes tevoorschijn. Zo zie je bijvoorbeeld gewoon je meest gebruikte smiley en is het mogelijk om ze per categorie te bekijken. Nieuw in hetzelfde venster is de zoekbalk die erboven verschijnt. Daar is het mogelijk om bijvoorbeeld het woord ‘Hart’ in te tikken. Vervolgens laat het toetsenbord je alle Emoji met een hart zien. Zo hoef je niet meer oneindig door al je smileys heen te scrollen.

Reageer op artikel:
Nog even wachten – Deze 217 nieuwe Emoji verschijnen in 2021 op je iPhone
Sluiten