5x enge boeken om te lezen nu de dagen steeds donkerder worden

De dagen worden steeds kouder en donkerder, een perfect moment om een eng boek erbij te pakken.  Ben je op zoek naar een goeie thriller die je zorgen even doen laten vergeten? Dan mogen deze enge boeken mogen niet ontbreken in je leeslijst.

Wees gewaarschuwd: deze enge boeken wil je in één klap uitlezen.

Enge boeken tijdens de donkere dagen

Tijdens de Halloween-maand zijn er veel nieuwe horror en thrillers te vinden op Netflix, maar niets kan op tegen een goed boek. Wij hebben vijf boeken voor jou uitgezocht om te lezen op de donkere dagen.

1. Frankenstein – Mary Shelley

frankenstein
Bol.com

Dit klassieke boek lees je in één klap uit. Het verhaal gaat over een wetenschapper die een monster creëert en vreselijke gebeurtenissen onbedoeld veroorzaakt. Victor Frankenstein is een hardwerkende jongeman aan de universiteit die ontdekt hoe hij leven kan geven aan een levenloos lichaam en zijn kennis gebruikt om een ​​monster te creëren. Hij gelooft dat zijn ontdekking zal leiden tot verdere wetenschappelijke vooruitgang.

2. Dracula – Bram Stoker

enge boeken
Bol.com

Een andere klassieker die voor zich spreekt. Er zijn honderden soortgelijke boeken en series geweest van Bram Stoker’s Dracula en eigenlijk heeft elke popcultuurvampier inspiratie gehaald uit het originele verhaal uit 1987, van Edward Cullen tot de cast van The Vampire Diaries. Een perfect boek voor tijdens de donkere dagen.

3. Verzwegen – Karin Slaughter

enge boeken
Bol.com

Een studente is in haar eentje aan het hardlopen in het bos. Ze zegt tegen zichzelf dat ze geen reden heeft om bang te zijn, maar ze heeft het gruwelijk mis. Een monster houdt zich schuil tussen de bomen en hij wacht op het juiste moment om toe te slaan. Jaren later zit de dader achter slot en grendel en is de zaak gesloten. Maar wanneer er een jonge vrouw op exact dezelfde wijze wordt aangevallen, wordt het dossier heropent.

4.The haunting of hill house – Shirley Jackson

enge boeken
Bol.com

Twee jaar geleden is er ook de serie ‘The Haunting of Hill House’ op Netflix verschenen. Deze serie is gebaseerd op het boek van Shirley Jackson. Eleanor Vance is een jonge vrouw met problemen. Samen met een aantal anderen overnacht ze in Hill House, waar er paranormale gebeurtenissen plaatsvinden. Langzaam maar zeker krijgt het huis de vier hoofdpersonen in zijn macht, met consequenties.

5.The Shining – Stephen King

enge boeken
Bol.com

Jack Torrance wordt in de winter de opzichter van het afgelegen Overlook Hotel. Hier gaat hij samen met zijn vrouw Wendy en zijn zoontje Danny naartoe. Torrance is daar nog nooit eerder geweest. Of toch wel? Hij lijkt zichzelf een beetje te verliezen tijdens zijn verblijf in het hotel. De zoon van Jack, Danny, is helderziend en wilde  al niet naar het verlaten hotel. Hij voorziet dan ook een onbekend gevaar dat hem en zijn ouders bedreigt. Hij kan daar alleen niets tegen kan doen.

Reageer op artikel:
5x enge boeken om te lezen nu de dagen steeds donkerder worden
Sluiten