Dit zijn de meest mysterieuze en spookachtige middeleeuwse kastelen in Europa

Het is Halloween en dat betekent dat we vandaag net even iets meer met spookachtige dingen bezig zijn. Iets wat wij altijd al fascinerend vonden, zijn mysterieuze en spookachtige kastelen. Wist je dat er tientallen in Europa staan waar je kan overnachten? Dit zijn de griezeligste.

Trommel je vrienden of familie maar op voor een weekendje weg want in deze kastelen verblijven jullie als koningen. Tenminste, als ze niet bezeten zijn…

Enge kastelen in Europa

Zo ongeveer elke horrorfilm bevat minimaal één enorm, bezeten huis. Op de een of andere manier zorgen oude villa’s en kastelen ervoor dat we een beetje kippenvel krijgen als we naar binnen gaan. Toch zijn er tientallen middeleeuwse kastelen in Europa waar je gewoon een paar nachten kan verblijven. Durven jij en je vrienden in een van de volgende enge kastelen van Holidu te slapen?

1. Castello Leopoldo – Toscane, Italië

Overnachten enge kastelen Europa
EasyReserve via Holidu

Ben jij alvast bezig met het plannen van je zomervakantie? Dan is dit 16e eeuwse kasteel in Toscane misschien wel wat voor jou. Het romantische gebouw heeft de meest perfecte locatie voor een adembenemend uitzicht over de vallei en, op heldere dagen, kan je het eiland Elba zien. Maar als de nacht valt, zorgt deze locatie voor een nogal spookachtige sfeer. Het kasteel is trouwens maar liefst 1500 m2 waardoor je met twintig man een weekend Cluedo kan spelen, om maar iets te noemen. We raden aan om niet in je eentje op een kamer te slapen.

2. Château Martinus – Saint-Caprais-de-Lerm, Frankrijk

Overnachten enge kastelen Europa
Belvilla via Holidu

Château Martinus, gelegen in de regio Aquitaine in Frankrijk, is een spectaculair kasteel van 1.000 m2 waar je met achttien personen kan overnachten. Als je volgend jaar een groot Halloween feest wil geven, is dit dus dé locatie. In de middeleeuwse eetkamer kan je genieten van een nachtelijk feestmaal aan de lange houten tafel. De inrichting heeft een ouderwetse, gotische sfeer met elementen zoals stenen muren en zichtbare balken in het hele kasteel. Het ziet er prachtig, maar ook een beetje freaky uit.

3. Mazures – Luik, België

Overnachten enge kastelen Europa
Belvilla via Holidu

Fans van Game of Thrones opletten. Dit kasteel in Luik is helemaal in de stijl van de serie. Na een volledige renovatie van het kasteel vind je nu een 100 m2 grote vakantiewoning in de linkervleugel van de toren. Zodra je de middeleeuwse ophaalbrug oversteekt en het huis binnenkomt, vind je de woonkamer en keuken. Daarnaast een wenteltrap die je naar boven brengt, naar de twee slaapkamers.

4. Kasteel Saarfels – Serrig, Duitsland

Overnachten enge kastelen Europa
HomeAway via Holidu

In dit kasteel in Duitsland kan je een appartement met twee slaapkamers huren. Het kasteel heeft uitzicht op de Riesling wijngaarden. Het huis is volledig gerenoveerd en heeft alles wat je nodig hebt voor een spannend weekendje weg. Je hebt beschikking tot een eigen terras en het kasteelpark, voor een spannende Halloween-wandeling. De locatie is perfect als je meer dan één land wil bezoeken, aan de grens van Luxemburg, Frankrijk en België.

5. Narrow water castle- County Down, Noord-Ierland

Overnachten enge kastelen Europa
HomeAway via Holidu

Het laatste mysterieuze kasteel ligt in het majestueuze Narrow Water Castle in Noord-Ierland. Het oorspronkelijke kasteel gebouw dateert uit 1680 en het aangelegen gebouw is onlangs gerenoveerd tot een luxe appartement waar je met zes personen kan slapen. Het kasteel met ontelbare torentjes bezorgd je gelijk de rillingen als het schemeren aanvangt en is de perfecte keuze voor een weekendje weg op het Ierse platteland met Halloween. Durven jij en je vrienden een weekendje naar dit kasteel te boeken?

Holidu

Reageer op artikel:
Dit zijn de meest mysterieuze en spookachtige middeleeuwse kastelen in Europa
Sluiten