Sharon
Sharon Love & Life 28 jan 2018

17 dingen die je moet weten over een enig kind

1. Als enig kind krijg je niet alles wat je maar wilt. // De enige keer dat een enig kind alles krijgt, is wanneer hij of zij ergens de schuld van krijgt en er geen broer of zus is om de schuld aan te geven.

2. Vooral als je strenge ouders hebt. // Te beschermende ouders zijn echt een probleem.

3. En het betekent ook niet gelijk dat je verwend bent. // Ouders zullen echt niet harder werken omdat ze weten dat ze maar één kind thuis hebben zitten.

4. Als enig kind voel je je niet altijd alleen. // Tijdens het opgroeien leren ze genoeg manieren om zich te vermaken.

5. Het is ook niet zo saai als iedereen denkt. // Als enig kind is je fantasie enorm.

6. Vaak hebben ze veel vrienden, waardoor ze zich helemaal niet eenzaam voelen. // Die vrienden voelen dan als echte broers en zussen.

7. Het idee dat ze nooit tante of oom zullen worden, maakt ze wel een beetje verdrietig. // Natuurlijk kun je trouwen met iemand die wel broers of zussen heeft, maar dat is niet hetzelfde.

8. Ze waarderen hun neefjes en nichtjes veel meer dan je zou denken. // Ze voelen stiekem ook als broertjes en zusjes.

9. Niet iedereen die enig kind is denkt alleen maar aan zichzelf of weet niet hoe je moet delen. // Sommigen zouden juist heel graag willen delen met een broer of zus.

10. Alhoewel, als het aankomt op eten misschien wel… // Ze zijn het niet gewend dat er iemand tussen hun en het eten staat.

11. Soms zijn ze jaloers op grote families. // Soms bedenken ze zich hoe Kerstmis zou zijn met allemaal broertjes en zusjes.

12. Maar velen zijn gelukkig heel close met hun ouders. // Wat weer een pluspunt is van het middelpunt zijn van de aandacht.

13. Zelfstandig leren worden is geweldig, maar het is best moeilijk zonder een broer of zus waar je op kunt terugvallen.

14. Ze voelen zich niet allemaal verloren met baby’s. // Sommigen willen juist een zo groot mogelijke familie later om ervoor te zorgen dat er geen enig kind zal zijn.

15. Ze kunnen veel druk voelen als enig kind. // Ze zijn de enige van de familie die ‘m draaiende kan houden en dat is een grote verantwoordelijkheid.

16. Vandaar dat ze zich niet altijd even gelukkig voelen als dat mensen zouden denken.

17. Maar enig kind zijn is ook weer niet zo verschrikkelijk als men denkt.

Ook leuk om te lezen: 9 dingen die je alleen begrijpt als je een oudere broer hebt.

Broer en zus

Reageer op artikel:
17 dingen die je moet weten over een enig kind
Sluiten