5 manieren om erachter te komen wat je wil in het leven

Je droombaan vinden en bedenken wat je echt wil in het leven, is geen makkelijke taak. Al helemaal niet als de banen niet voor het oprapen liggen tijdens een crisis. Dit is wél de tijd om daar eens goed over na te denken. Wie weet is jouw droombaan iets heel anders dan je altijd al dacht.

Ben je net klaar met studeren of heb je het gewoon niet naar je zin op je huidige werk? Dan is dit de perfecte tijd om na te denken over een andere baan en andere mogelijkheden in het leven.

Bedenk waar je gelukkig van wordt

Dit is het belangrijkste voor het vinden van je droombaan: bedenken waar je gelukkig van wordt. Wat vind je echt leuk om te doen en wat maakt je blij? Het is fijn als je hier je baan van kunt maken of daar je werkleven naar kunt aanpassen.

Breng in kaart wat je nodig hebt

Bedenk je ook wat je precies nodig hebt in het leven op dit moment? Wie weet wil je graag een spaarpot opbouwen voor een huis of leuke reisjes. Wil je graag meer vrije tijd? Of juist heel veel ervaring opdoen? Je persoonlijke situatie beïnvloedt je perspectieven op een droombaan.

Zoek uit wat je belangrijk vindt

Wat je nodig hebt en wat je gelukkig maakt zijn niet de enige dingen die je nodig hebt bij je droombaan. Kijk ook naar wat jij belangrijk vindt in een baan. Denk aan de mogelijkheid om door te groeien, een fijn salaris, een werkplek waar je al jouw vaardigheden voldoende in kan zetten en een fijne werksfeer.

Bepaal welke mensen je om je heen wil

Bedenk ook wat voor mensen je om je heen nodig hebt om een fijn werkleven te hebben. Misschien kom je erachter dat je met jouw vaardigheden beter voor jezelf kunt beginnen. Wie heb jij nodig in je carrière om de juiste stappen vooruit te zetten?

Neem actie

Vergeet vooral niet om tijdig actie te ondernemen! Blijf bezig met het updaten van je cv en LinkedIn. Zorg dat je jouw netwerk uitbreid en meer mensen leert kennen die jou kunnen helpen naar die droombaan. Die mooie baan kun je sowieso bereiken, alleen dat gaat niet vanzelf. Door er mee bezig te zijn, kom je er sneller achter wat je precies wil in het leven.

Lees ook: 4 essentiële vragen om erachter te komen wat je wil in het leven

Reageer op artikel:
5 manieren om erachter te komen wat je wil in het leven
Sluiten