Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 15 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Het is Wereld Espresso Martini-dag en op deze 12 plekken in Amsterdam drink je de beste

Het is woensdag 15 maart en deze dag staat in het teken van twee dingen: stemmen voor de Provinciale Staten en Espresso Martini’s. Bij dat eerste moet je vooral je eigen weg volgen, maar wat Espresso Martini’s betreft kunnen wij je wél sturen. Dit zijn namelijk de 12  bars in Amsterdam waar jij de lekkerste drinkt.

Want als er een dag is om een Espresso Martini te drinken, dan is het wel vandaag.

Op deze plekken in Amsterdam drink je de lekkerste Espresso Martini’s

De Espresso Martini-liefhebbers hebben gesproken: hier drink je ze het beste.

Lolita

Cocktails shaken kunnen ze wel bij Lolita. Hoe kan het ook anders, in de Esma-hotspot van Amsterdam?

Bar Kartel

Aan de Overtoom vind je Bar Karakter, in de buurt van de (iets bekendere) Ebeling. Als je houdt van de iets zoetere Espresso Martini, dan ben je hier aan het goede adres. En als je er eenmaal een paar op hebt en in de dancing mood bent, dan bevind jij je alvast dichtbij veel uitgaansgelegenheden.

Hachi

We blijven nog even in De Pijp, want op de Albert Cuypstraat vind je cocktailbar Hachi. Waar ze wel van shaken weten. En daarnaast is de sfeer er ook altijd bruisend en kleurrijk.

Duende

Geen zin in een fancy bar met veel poespas, maar wel in de stemming voor een goede cocktail? Bij Tapasbar Duende in de Jordaan zijn de Espresso Martini’s meer dan prima.

Rocca

Vlakbij het Marie Heinekenplein in de Pijp vind je Rocca. Van boven een restaurant, maar wanneer je de trap afloopt beland je in een verborgen cocktailbar. En ja, daar maken ze goede Espresso Martini’s.

Bar TwentySeven

Cocktails klappen in hartje centrum? Dat doe je bij Bar TwentySeven. De bar bevindt zich namelijk midden op de Dam. Maar net als het uitzicht, zijn ook de drankjes van hoog niveau.

Qlique

Qlique doet iets met de Espresso Martini waar veel van ons weleens van droomden: ze verruilen de Kahlua voor Baileys. Als jij houdt van creamy cocktails dan ben je hier dus aan het goede adres.

Café Panache

De datehotspot van Amsterdam-West weet iedereen in een zwoele stemming te krijgen met hun smaakvolle cocktails. Ook de Espresso Martini is hier een topper.

Nela

Niet alleen de Espresso Martini is top hier, maar ook het eten en de ambiance.

Marathonweg

In Amsterdam-Zuid vind je restaurant Marathonweg, op de gelijknamige Marathonweg. De ideale plek om deze dag te vieren met je favoriete koffiecocktail.

Bonnie

Bar Bonnie is een favoriet van velen en zo ook van ons. Met de ongedwongen sfeer en lekker drankjes is dat ook niet zo gek.

Volkshotel

Dineren of dansen, het kan allebei bij Canvas in het Volkshotel aan de Wibautstraat. Waar je ook voor kiest, vergeet geen Espresso Martini te bestellen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.