Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 15 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Eten bij Nobu: is dat nou echt zo goed?

Wie fan is van de Japanse keuken heeft al eens van Nobu gehoord – of heeft al eens bij een van de vele restaurants gegeten. Chef Nobuyaki Matsuhisa heeft met zijn kookkunsten een imperium opgebouwd waar flink wat buzz omheen hangt. Maar is het eten bij Nobu nou echt alle hype waard?

Wij gingen eten bij Nobu Ibiza Bay om erachter te komen.

Nobu is een begrip

Wat in 1987 allemaal begon met een restaurants in Los Angeles, is (na het aanhaken van acteur Robert de Niro, die fan was van de kookkunsten van Nobuyaki) uitgegroeid tot een wereldwijd concept met allure, dat inmiddels 56 restaurants en 36 hotels bevat.

Met het hoogwaardige imago van de restaurants komt ook een prijskaartje. Want wie eens op de menukaart heeft gekeken, weet dat je er niet goedkoop eet. Veel van de restaurants bevinden zich daarom ook op plekken als Dubai, Monaco, Marbella. En ja, dus ook Ibiza.

Nobu lijkt iets magisch te hebben. Iedereen die er heeft gegeten is verkocht en raadt de plek aan. Dus besloten wij de proef op de som te nemen.

Nobu Ibiza Bay

Het restaurant ligt aan de Talamanca-baai en biedt een adembenemend uitzicht op de prachtige blauwe zee van het witte eiland. Eenmaal aangekomen worden we begeleidt naar onze plek op het terras, dat grenst aan het strand en zwembad, maar ook aanvoelt als een knusse binnentuin.

Nobu Ibiza Bay
Karlijn van Spankeren

Vanaf moment één wordt duidelijk dat het aan de service niet gaat liggen. Iedereen die aan tafel komt is op de hoogte van ieder detail, doet zijn of haar werk met charme en luistert geïnteresseerd naar ieders wensen. Dat is meteen een goed begin.

Nobu Ibiza Bay
Karlijn van Spankeren

Omakase bij Nobu

Om zoveel mogelijk van de gerechten te kunnen proeven (en ook een beetje om verrast te worden), gingen wij voor het Omakase menu. In zeven gangen neemt de chef je mee langs de verschillende ingrediënten en kookwijzen die Nobu zo speciaal maken.

We begonnen met een (in onze woorden) sushi-koekje, gevuld met zalm, avocado en perfecte sushirijst. Als deze in Amsterdam verkocht werden, dan stond er iedere dag net zo’n lange rij als bij Chun. Wat een feestje was dit. De tweede gang was een van onze favorieten, namelijk de yellowtail tuna sashimi. Zo lekker dat het zonde is om ‘m in sojasaus te dippen.

Nobu ibiza bay
Karlijn van Spankeren

Vervolgens kwam er een koude salade van artisjok, versierd met truffel en yuzu. Voor iemand die niet van artisjok houdt, vond ik deze salade bijzonder lekker. De combinatie van truffel en citrus is er eentje die je niet veel ziet, maar die wel (mits op de juiste manier bereidt) erg lekker is.

Daarna kwamen mijn twee andere favorieten uit de reeks: kreeft tempura en een trio van nigiri. Need i say more? 

Nobu ibiza bay
Karlijn van Spankeren
Nobu ibiza bay
Karlijn van Spankeren

Als grande finale kwam er een gerecht met wagyu, foie gras en parmezaan crips. Ook weer onwijs goed.

Nobu Ibiza Bay
Karlijn van Spankeren

Het dessert bestond uit een ijs van Philadelphia op kaneel-achtig koek. Daarnaast stond een ijstaartje met een hart van zachte yuzu. Welk van de twee het lekkerst was, is niet te bepalen.

De conclusie

De grote vraag is: is it worth the hype? Wat ons betreft wel. We hebben de ervaring op niets negatiefs kunnen betrappen, zowel in de vorm van de bediening, als het eten en het drinken.

Na de eerste gang wordt meteen duidelijk dat Nobu werkt met kwalitatieve ingrediënten – waardoor het gebruik van sojasaus zelfs bij nigiri overbodig is. Daarnaast kan je het bij Nobu natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Het menu dat wij aten was €150 per persoon. Wat, in verhouding tot losse gerechten op de kaart, een goede manier is om veel te kunnen proeven. Dus, is eten bij Nobu nou echt zó goed? Ons antwoord is JA.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.