Deze 5 evenementen tijdens Amsterdam Gay Pride mag je niet missen

Volgende week is het weer zover: Amsterdam Gay pride. 27 juli tot en met 4 augustus 2019 moet je in Amsterdam zijn om de liefde te vieren met talloze feesten. Zie je door het bomen het bos niet meer? Wij hebben de allerleukste feesten tijdens Gay Pride 2019 op een rijtje gezet.

De hele week zijn er namelijk verschillende evenementen, lezingen en feesten door de hele stad heen. Het is dus een aardige uitdaging om te bepalen waar jij en je vrienden naartoe gaan, maar NSMBL geeft je tips.

Happy Pride

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Dat klinkt enorm logisch voor ons, maar op veel plekken ter wereld is dit verre van vanzelfsprekend. Stichting Amsterdam Gay Pride strijdt daarom jaarlijks om blijvend aandacht te vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s.

Negen dagen per jaar wordt de hoofdstad van Nederland getransformeerd tot één grote regenboog om liefde en gelijkheid te vieren. Het hoogtepunt van de Pride is uiteraard de botenparade in de kanalen van Amsterdam. Maar naast de botenparade is er nog heel veel meer te doen en te zien.

1. Supernature presents: The Station – 3 augustus

Pride pre party galore! De superstars van The Supernature zijn klaar om te schijnen! Tickets gaan hard, event link in bio 🔥🌈🌞 #12uurdiscodansen #sickepremovie #warehouseparty #gardenparty #pride2019 #canalpride #lgbtq🌈 #prideamsterdam

57 Likes, 0 Comments – Lofi (@lofi.amsterdam) on Instagram: “Pride pre party galore! De superstars van The Supernature zijn klaar om te schijnen! Tickets gaan…”

Op zaterdag 3 augustus spring je zodra de kanaalparade is afgelopen als de wiedeweerga op de fiets naar Lofi. In deze creatieve stadsoase wordt namelijk een twaalf uur durende disco rave georganiseerd. Onder andere Denis Sulta, Lady Bunny, Philou Louzolo en Doppelgang staan op de swingende line-up.

Je kent Supernature misschien al van de legendarische Adonis stage op Lowlands festival. Tijdens de Amsterdam Gay Pride gaat het feest nóg indrukwekkender worden dan we gewend zijn. Van 17:00 uur tot 05:00 uur kan iedereen hier genieten van de lekkerste muziek.

Geen idee hoe je hier moet komen? Lofi zet pendelbussen in zodat je meteen vanaf de boot in de bus kan stappen naar de onofficiële afterparty. Tickets koop je hier.

2. Queer Me Out: Future icons for a new generation – 1 augustus

@wsundaysocial 🌈 PRIDE x @glitziegal 🦄 @wamsterdamhotel next edition: August 25th

245 Likes, 8 Comments – Chantalle Laurent (@chantallelaurent) on Instagram: “@wsundaysocial 🌈 PRIDE x @glitziegal 🦄 @wamsterdamhotel next edition: August 25th”

Als je een beetje bekend bent met Amsterdam, weet je dat het W hotel bekend staat om hun gezellige evenementen en prachtige locatie. Maar dat is lang niet alles. W hotel is ook betrokken bij maatschappelijke problemen en wil bewustzijn creëren rondom actuele onderwerpen binnen de LGBTQ+-gemeenschap.

Op de donderdagavond voor Amsterdam Gay Pride weekend organiseert het hotel een avond waar bekende, betekenisvolle mensen uit de community komen spreken. Deze editie wordt georganiseerd in samenwerking met het Britse tijdschrift The Gay Times. De avond staat in het teken van het onderwerp ‘Future icons for a new generation’ – wie zijn de drijvers van de Amsterdamse Queer-revolutie? Tickets koop je hier.

3. Gay Parade After: Meneer Nieges – 3 augustus

Het leukste feestje van de leukste dag van het jaar staat voor de deur. Er komen 4 verschillende boten afshinen nadat ze meevaren met de parade! Welke dat zijn mogen we nog niet zeggen maar dat het gezellig wordt dat kan ik je op een briefje geven.🏳️‍🌈 #pride2019 #linkinbio

73 Likes, 0 Comments – Meneer Nieges (@meneernieges) on Instagram: “Het leukste feestje van de leukste dag van het jaar staat voor de deur. Er komen 4 verschillende…”

Ook aan het water bij de gezellige spot Meneer Nieges kan je na de parade terecht tijdens Amsterdam Gay Pride. De boot van Meneer Nieges zal samen met nog vier andere boten eindigen bij dit café-restaurant om hier nog even na te genieten.

“Denk aan roze ballonnen en slingers, CO2 en confetti. Mannen die eigenlijk vrouwen zijn, vrouwen die eigenlijk mannen zijn, maar vooral mooie mensen die helemaal hun zelf kunnen zijn,” staat op de Facebook-pagina van de zaak. Het feest staat in het teken van het vieren van de ongekende vrijheid die we in Nederland hebben. Het beste nieuws? Dit feestje is helemaal hartstikke gratis.

4. Disko at the Loft | Pride Special – 2 augustus

Tonight I will wear rainbow colors from my socks to my crown to raise my voice against intolerance and violence against my LGBTQ+ family. Amsterdam belongs to everyone! #WeStandTogether 🏳️‍🌈❤️🧡💛💚💙💜🏳️‍🌈

181 Likes, 5 Comments – A’DAM Toren (@adam_toren) on Instagram: “Tonight I will wear rainbow colors from my socks to my crown to raise my voice against intolerance…”

Ook in het prachtige Amsterdam Noord wordt tijdens Amsterdam Gay Pride de liefde gevierd. In A’DAM The Loft, precies over het water vanaf Amsterdam Centraal, wordt 2 augustus van 22:00 uur tot 05:00 het dak eraf gedanst. De prachtige locatie zal voor één nacht het schouwtoneel zijn voor een unieke Pride editie van het feestje Disko. Tickets hoop je hier.

5. Rondleiding Het Roze Rijks – 27 juli t/m 4 augustus

Rijksmuseum by sunset… 🌆 Share your pictures using #Rijksmuseum or #Rijksviews. We do a repost every week. 📸@urban.land.scape99 #Amsterdam #architecture

4,906 Likes, 28 Comments – Rijksmuseum (@rijksmuseum) on Instagram: “Rijksmuseum by sunset… 🌆 Share your pictures using #Rijksmuseum or #Rijksviews. We do a repost…”

Wil je graag nog iets opsteken tijdens Amsterdam Gay Pride in plaats van alleen maar feesten? Ook dat kan. Dagelijks kan je van 27 juli tot en met 4 augustus meelopen tijdens een rondleiding in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Tijdens de rondleiding in het museum leer je aan de hand van prachtige kunstwerken over de geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland. Tickets vind je hier.

Reageer op artikel:
Deze 5 evenementen tijdens Amsterdam Gay Pride mag je niet missen
Sluiten