Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 15 jan 2020

LOL – 15x de beste excuses om niet naar je werk te hoeven gaan

Laten we even eerlijk zijn: soms heb je gewoon echt. geen. zin. om naar je werk te gaan. Ondanks dat je geen goede reden hebt om je ziek te melden zoals een buikgriep of begrafenis, wil je alsnog niet gaan. Niet helemaal de bedoeling, maar mocht je je dan toch ziekmelding op werk, gebruik dan een van deze excuses.

Excuses om je ziek te melden

Eens in de zoveel tijd heb je gewoon een dag waarop je het oprecht niet op kan brengen om jezelf naar je werk te slepen. Je wil gewoon niet uit bed, je hebt mentaal een off day en je hebt even geen zin in werk.

We hoeven je niet te vertellen dat jezelf ziekmelden elke keer dat je geen zin hebt in je werk, niet de bedoeling is. Maar eens in de zoveel tijd mag je echt wel eens een dagje voor jezelf kiezen en doen waar je zelf zin in hebt.

Dan kan je natuurlijk je baas bellen en zeggen dat je griep hebt of een ander stom smoesje noemen. Wat je ook kan doen, als je durft, is een van deze hilarische excuses gebruiken. Vijftien mensen delen namelijk excuses om niet naar werk te hoeven gaan die (gek genoeg) oprecht hebben gewerkt.

Grappige excuses

‘Ik ben m’n allergie medicijnen vergeten te slikken en heb m’n hond te lang geknuffeld.’ – Mandy, 29

‘Ik heb voedselvergiftiging.’ – Roman, 29

‘Ik zit vast in een greppel.’ – Shayna, 21

‘Ik heb een oogontsteking.’ – Hannah, 25

‘Ik moet zorgen voor mijn zieke kind.’ – Ari, 29

‘Ik ben de hele nacht wakker geweest door een maaginfectie.’ – Caitlin, 25

‘Mijn bad is door mijn plafond gezakt.’ – Molly, 35

‘Mijn verloofde heeft onze bruiloft gecanceld.’ – Karen, 30

‘Mijn kat zit vast op het dak.’ – Leah, 20

‘Mijn kleine broertje heeft in z’n broek gepoept.’ – Rachel, 21

‘Het is de verjaardag van de oma van mijn halfzusje.’ – Ally, 27

‘Mijn kat is aan het bevallen.’ – Kayla, 21

‘Mijn zusje is op de eerste hulp beland.’ – Dylan, 26

‘Ik heb m’n teen intens hard gestoten.’ – Anna, 19

‘Mijn autoband is lek en ik moet wachten op de ANWB.’– Amy, 21

Als je jezelf volgende keer dus ziek wil melden op werk, weet je in ieder geval welke excuses je moet gebruiken.

 

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
LOL – 15x de beste excuses om niet naar je werk te hoeven gaan
Sluiten