Sharon
Sharon Love & Life 25 jan 2016

Expectation vs. reality: zo is het écht om in je eentje te wonen

Verwachting: je appartementje zal schoon en opgeruimd zijn.
Realiteit: er is geen huisgenoot waar je de taken mee kunt delen (en niemand die het ziet).

Je denkt misschien dat die vieze haren in het doucheputje of de resten tandpasta in de wasbak altijd van je huisgenootjes zijn geweest, maar als je eenmaal op jezelf woont zul je zien dat ook jij deze viezigheden produceert. Helaas is er dan maar één iemand die dit kan opruimen en dat ben jijzelf.

Verwachting: je bent een fortuin kwijt.
Realiteit: je zou zelfs geld kunnen besparen.

Door samen te wonen met huisgenootjes kun je een heleboel geld besparen door de kosten te delen. Zo verdeel je niet alleen de kosten van de huur en huishoudspullen, maar kook je ook weleens voor elkaar. Toch kun je als je alleen woont best wat besparen. Vooral als je in een druk studentenhuis hebt gewoond merk je misschien wel dat je wat vaker buiten de deur te vinden bent om de drukte te ontsnappen. Met je eigen plekje heb je alle rust en hoef je dus geen geld meer uit te geven aan tripjes buiten de deur. Wijntjes doen met een vriendin? Dat kan nu gewoon bij jou thuis met een hele fles voor dezelfde prijs van een wijntje in een café. Ook is het veel interessanter om thuis te koken, omdat je geen last hebt van zooi van anderen.

Verwachting: je kunt het kopen van kant-en-klare maaltijden niet in bedwang houden.
Realiteit: koken wordt je nieuwe hobby.

Als je samenwoont met huisgenootjes is er in veel gevallen één plek waar je absoluut niet wilt komen en dat is de keuken. Vandaar is het veel aantrekkelijker om maaltijden te kopen die je zo kunt opeten of alleen eventjes in de oven hoeft te doen. Nu je het rijk voor jezelf hebt betekent het ook dat je de keuken niet meer hoeft te delen. Zo is het ineens een stuk aantrekkelijker om te koken en flans je binnen de kortste keren onwijs lekkere maaltijden in elkaar.

Verwachting: je bent hele avonden op de bank voor de TV te vinden.
Realiteit: je ligt om 10 uur te slapen op de bank.

Nu je helemaal alleen woont kun je werkelijk alles doen wat je maar wilt, niemand houdt je namelijk in de gaten. Vandaar zou je denken dat je hele avonden languit TV zit te kijken. Maar heel eerlijk? Het leven is best vermoeiend en dus is het veel aantrekkelijker om gewoon in slaap te vallen. Niemand die je op kwijlen zal betrappen.

Verwachting: je appartementje zal perfect ingericht worden.
Realiteit: je kunt je appartement beter beschrijven als ‘thrift-shop fabulous’.

Je hebt een heel Pinterest board gewijd aan hoe jouw plekje eruit moet zien: van de houten eettafel tot de sfeervolle lampen. Hij zou zo in een woonmagazine passen. Toch ga je al snel merken hoe duur alles bij elkaar wel niet is en ga je toch maar over op het bij elkaar sprokkelen van tweedehands items. Ook prima. En waarschijnlijk stukken meer eigen.

Verwachting: je staat vroeg op om yoga te doen voordat je naar je werk gaat.
Realiteit: je staat pas vijftien minuten voordat je moet vertrekken op.

Je hebt misschien net wat meer ruimte dan op je kleine studentenkamertje en dus meer ruimte om te sporten. Hoog tijd om eindelijk weer eens wat aan beweging te doen! Wat je alleen niet moet vergeten is dat je bed, net zoals in je studentenkamer, nog net zo lekker ligt. Grote kans dat je pas je bed verlaat als je écht weg moet.

Van plan om samen te gaan wonen met je beste vriendin? Check dan ook even de nadelen:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Expectation vs. reality: zo is het écht om in je eentje te wonen
Sluiten