Extra coronakilo’s? Singles hebben daar geen last van, zo blijkt

Onbeperkt toegang tot de snackautomaten (aka je koelkast en keukenlades), helaas niet naar je sportklasje kunnen: niet zo gek dat wordt gezegd dat je na de quarantaine minstens twee kilo extra op de weegschaal ziet staan. Althans, dat geldt niet voor iedereen. Singles zouden namelijk minder last hebben van extra coronakilo’s.

Dat zocht datingapp The Inner Circle uit. Good for you, single ladies. Al is met wat kilootjes aankomen helemaal niks mis, natuurlijk.

Coronakilo’s? Niet voor singles

De datingapp vroeg Nederlandse singles wat voor effect corona heeft op hun eigen fitheid. Als resultaat kwam naar voren dat een kwart van de singles last heeft van coronakilo’s en dat eenderde zelfs fitter uit de quarantaine komt, no joke.

Uit een ander onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlandse bevolking is aangekomen tijdens corona, terwijl 27% van de singles zegt last te hebben van extra coronakilo’s. Maar wat misschien nog wel opvallender is, is dat veel singles juist fitter uit de quarantaine komen. Hoe dan?

Toch wat aangekomen? No worries

Ben je single en toch wat coronakilo’s rijker? No worries, het is niet alleen een gegeven dat je dan kunt aansluiten bij de helft van de Nederlandse bevolking, maar voor je potentiële lover maakt het ook niks uit. Zo’n 72% van de singles zegt namelijk dat wat extra kilo’s geen probleem is. En zo zou het natuurlijk ook moeten zijn. Als hij of zij daar wél wat van zou vinden, is het vast ook niet de ideale match.

Sterker nog, 1% van de ondervraagde singles vindt een fully afgetraind lichaam erg belangrijk, terwijl 80% van de singels daar weinig tot geen waarde aan hecht. Die quarantainesnacks mogen dus gerust op als je daar zin in hebt. Over quarantainesnacks gesproken, nog op zoek naar fijne recepten? Deze zes zoete koolhydraatarme recepten zijn onze favoriet. Spoiler: red velvet koekjes en cheesecake, do we need to say more?

Reageer op artikel:
Extra coronakilo’s? Singles hebben daar geen last van, zo blijkt
Sluiten