Beauty 28 dec 2018 Alex Ebbers

Voor deze 7 face oils zal jouw droge huid je deze winter heel dankbaar zijn

Voor wie een droge huid heeft, is het een bekend probleem: de complete uitdroging van je huid zodra de temperaturen weer beginnen te dalen. En. Niks. Helpt. Althans, at is als je niet de goede producten gebruikt.

In de winter lijkt er bijna geen ontkomen aan. Je huid begint te schilferen en te trekken, en wat je ook doet, niets lijkt te helpen. Heel vervelend, want naast dat het vervelend voelt, zorgt het er ook voor dat je make-up minder egaal wordt aangebracht. Gelukkig is het geen verloren zaak.

Face oils voor een droge huid

We begrijpen als geen ander dat je in de winter liever niet rondloopt met een schilferig gezicht. Gelukkig is er genoeg wat je kunt doen om dit te voorkomen. Goede huidverzorging is natuurlijk altijd belangrijk, maar tijdens de gure winterdagen verdient je huid wel een klein beetje extra liefde. Daarom verzamelden we 7 face oils met écht goede ingrediënten die ervoor gaan zorgen dat zelfs jouw droge huid deze winter soepel blijft.

1. Paula’s Choice Moisture Renewal Oil Booster – €38,-

Deze face oil van Paula’s Choice bestaat uit negen plantaardige oliën en is volledig parfumvrij. De formule bevat oliën van jojoba, abrikoos, zonnebloem, cranberry, argan en teunisbloem. Veel van de oliën in dit product hebben een verzachtende werking, en helpen zo een aanhoudende droge huid weer zacht te maken. Ook fijn: dit product is ook goed te gebruiken voor mensen met rosacea. Je kunt de olie op zichzelf gebruiken, of toevoegen aan je dag- of nachtcrème.

face oil droge huid winter

2. Clinique Smart Treatment Oil – €36,73

Ook deze olie van Clinique bevat een mix aan planten en antioxidanten, en geen parfum. Dat maakt dat dit product goed geschikt is voor mensen met een normale tot droge huid, maar ook voor mensen met een gevoelige huid. Let er wel goed op dat je het flesje op een donkere plek bewaart. Blootstelling aan direct daglicht zorgt ervoor dat de werking van de oliën achteruitgaat en dat wil je natuurlijk voorkomen.

face oil droge huid winter

3. Estée Lauder Advanced Night Repair Recovery Mask-In-Oil – €110,16

De naam van dit product kan enige verwarring veroorzaken. Want is het nou een face oil of een masker? Op zich is het geen van beiden, maar zit het ertussenin. Het is namelijk de bedoeling dat je deze face oil over je ‘normale’ face oil gebruikt, omdat hij ervoor zorgt dat de werkzame ingrediënten in dat product ingesloten worden en zo nog beter werken. Verder kan dit product uiteraard ook op zichzelf gebruikt worden. Het fijne aan deze olie is dat hij heel licht aanvoelt op de huid, maar wel rijk is aan vetzuren en antioxidanten. Hierdoor zal je huid goed beschermd zijn tegen schadelijke invloeden. Het enige nadeel is dat ook deze olie in een doorzichtige verpakking zit, waardoor blootstelling aan direct daglicht de werking van de ingrediënten wordt afgebroken. Zorg er dus voor dat je ‘m op een donkere plek bewaart, want voor het geld wat je ervoor neerlegt, wil je er natuurlijk het beste uit halen.

face oil droge huid winter

4. Milani Prep + Brighten Rose Face Oil – €17,95

Laat je niet misleiden door de lage prijs van deze face oil, het is namelijk een prima product. In dit product vind je naast het hoofdingrediënt rozenolie, onder andere zonnebloem-, abrikozen-, zoete amandel- en jojoba-olie, en daarnaast andere oliën die rijk zijn aan antioxidanten. Verder voelt het product niet vettig aan op de huid, maar zorgt het er wel voor dat de huid er stralend uitziet. Het enige nadeel aan dit product is dat er parfum in verwerkt is, wat irriterend kan werken op de huid. Let hier dus op als je een gevoelige huid hebt.

face oil droge huid winter

5. Milani Prep + Soothe Camellia Face Oil – €12,95

Nog zo’n product dat je misschien zou laten staan vanwege de prijs. Zonde, want ook deze face oil bevat prima ingrediënten. Naast het hoofdingrediënt kamille, vind je er zonnebloem-, abrikozen-, druivenpitolie, zoete amandel- en jojoba-olie. Verder is de olie rijk aan antioxidanten, die je huid beschermen tegen schadelijke invloeden. Net zoals de Milani Rose Face Oil voelt ook deze olie niet vettig aan op de huid. Het trekt snel in, maar hydrateert de huid wel goed. Helaas bevat ook dit product parfum, wat irriterend kan werken op de (gevoelige) huid. Daarnaast zit het in een doorzichtig flesje, waardoor blootstelling aan direct daglicht de werking van de ingrediënten wordt afgebroken. Zorg er dus voor dat je ‘m op een donkere plek bewaart.

face oil droge huid winter

6. Philosophy when hope is not enough omega 3-6-9 replenishing oil – €42,76

Dit product bevat goede oliën zoals borage, zonnebloem, sesam, zoete amandel, olijf en macadamia, waar een droge tot zeer droge huid veel baat bij zal hebben. Verder vind je in deze olie ook vitamine A en E. Helaas bevat het product wel veel parfum. Als je huid hier niet op reageert, kan het een prima product voor je zijn, maar mocht je last hebben van een gevoelige huid, raden we toch aan voor een andere olie te kiezen, of een druppeltje van deze te mengen met een andere olie.

face oil droge huid winter

7. Smashbox Photo Finish Primer Oil – €38,26

Smashbox ken je waarschijnlijk wel van de Photo Finish Primers. Deze ‘primer’ op oliebasis neemt dat een stapje verder en is óók verzorgend. Ingrediënten die je erin terugziet zijn onder andere zoete amandelolie, abrikozenpitolie, arganolie en rozenbottelolie. Verder is de olie rijk aan antioxidanten en vitamine E. De olie trekt snel in, en is met name geschikt voor mensen met een normale tot droge huid. Laat je echter niet misleiden door de naam van het product. Het feit dat het een ‘primer’ wordt genoemd, betekent niet direct dat het ook zo is. De olie zorgt er wel voor dat je make-up enigszins makkelijker aanbrengt,  maar het zorgt er niet voor dat het langer blijft zitten. Wat jammer is, is dat er lavendelolie aan het product is toegevoegd; een ingrediënt dat je beter kunt vermijden in huidverzorging. Hoewel het maar een klein beetje is, kan deze olie toch voor irritatie zorgen. Verder zit het product in een doorzichtig flesje, waardoor je contact met direct daglicht beter kunt vermijden. Dit kan de werking van de ingrediënten namelijk verminderen.

face oil droge huid winter

Voeg een van bovenstaande face oils toe aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine en je zult merken dat je huid je deze winter heel dankbaar is. Vergeet uiteraard voor het beste resultaat niet je huid verder ook goed te verzorgen.

Dit is hoe je je huid exfolieert zonder hem te beschadigen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
Voor deze 7 face oils zal jouw droge huid je deze winter heel dankbaar zijn
Sluiten