Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 16 feb 2018

Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat een penis krimpt

Yikes, het blijkt dus dat een piemel daadwerkelijk kan krimpen. En niet zo’n beetje ook. Ze kunnen tot maar liefst 2,5 centimeter in lengte afnemen. Da’s niet niks, op een gemiddelde van 13 centimeter.

Soms kan een man er iets tegen doen, maar in de meeste gevallen heb je een krimpende peen maar gewoon te accepteren. Welke factoren kunnen invloed hebben op de lengte van een penis?

1. Roken

Nóg een reden om te stoppen. Roken kan de aderen in een penis beschadigen, wat kan betekenen dat een aantal cellen down under het begeven. Als reactie daarop kan een man erectieproblemen krijgen. Daar bovenop blijkt dat rokers gemiddeld een kleinere ‘jongeheer’ hebben dan niet-rokers. Dat komt omdat roken de bloedtoevoer naar de penis remt, waardoor hij minder makkelijk kan ‘uitrekken’.

2. Medicatie

Oké, hier kun je zelf vaak vrij weinig aan doen. Medicatie zoals antidepressiva en antipsychotica kunnen invloed hebben op de grootte van de penis. Ook medicatie tegen prostaatproblemen kunnen de penislengte beïnvloeden.

3. Leeftijd

Helaas, ouder worden gaat het er daar beneden allemaal niet beter op maken. Naast dat het er allemaal niet mooier op wordt, kan een penis ook nog eens krimpen. Hoe dat komt? Als gevolg van vetophopingen in aderen,  kan het zijn dat bloedtoevoer naar de penis wordt afgeremd. Dit zorgt er weer voor dat cellen in de zwellichamen achteruitgaan.

Zoals je leest kan een man zelf vaak maar weinig aan een krimpende ‘piel’ doen, behalve stoppen met roken. Lullig, hoor.

Lad bible

Reageer op artikel:
Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat een penis krimpt
Sluiten