Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Entertainment 24 apr 2018
Leestijd: 6 minuten

Alles wat we tot nu toe weten over Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald

Onze liefde voor de Fantastic Beasts-film hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken. Het is nu eenmaal nooit een slecht plan om terug te keren naar de Zweinstein-wereld. In november is het weer zover: dan draait ‘Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald’ in de bios! Dit is wat we er tot nu toe over weten.

Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald

Hoewel het nog eventjes duurt voordat de film uitkomt, weten we toch al aardig wat dingen. Heb je ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ nog niet gezien en houd je niet van spoilers? Klik dan NU weg. We hebben je gewaarschuwd…

Fantastic Beasts

Warner Bros

Dit is alles wat we tot nu toe weten over ‘The Crimes of Grindelwald’:

1. David Yates regisseerde de film en J.K. Rowling schreef het scenario

David Yates regisseerde zowel de eerste Fantastic Beasts-film als de vijfde, zesde, zevende én achtste Harry Potter-films. Daarnaast komt het als schrijfster van de Harry Potter-boeken niet bepaald als een verrassing dat J.K. Rowling verantwoordelijk was voor het scenario.

2. De film volgt Newt terwijl hij Dumbledore helpt om Grindelwald opnieuw te vangen

Aan het einde van de eerste film zagen we dat Graves (Colin Farrell) werd ontmaskerd als Grindelwald (Johnny Depp). Hij werd opgepakt door MACUSA – het zogenaamde magische congres van de Verenigde Staten – maar hij is nu ontsnapt. Dumbledore (Jude Law) huurt zijn voormalig student Newt Scamander (Eddie Redmayne) opnieuw in om op zoek te gaan naar Grindelwald.

3. De cast blijft voornamelijk hetzelfde

We zagen het al even op de castfoto: de meeste acteurs uit de eerste film keren gewoon weer terug voor de tweede film – kijk maar naar Eddie Redmayne (Newt Scamander), Katherine Waterston (Tina Goldstein), Alison Sudol (Queenie Goldstein), Ezra Miller (Credence Barebone), Carmen Ejogo (Seraphina Piquery) en Dan Fogler (Jacob Kowalski). Uiteraard zijn er ook enkele acteurs die we voor de eerste keer gaan zien.

4. Niet iedereen is blij met de casting van Johnny Depp

Hoewel we Johnny Depp al eventjes zien aan het einde van de eerste film, zal hij een veel grotere rol hebben in de tweede. Hier is niet iedereen blij mee. Waarom? Amber Heard, de ex van Johnny Depp, beschuldigde hem in 2016 van huiselijk geweld. Dit ondersteunde ze destijds met foto’s van blauwe plekken en een video waarin hij glazen door de keuken gooide en enorm tegen Amber tekeer ging.

Ondanks de beschuldigingen castte David Yates, de regisseur van de films, Johnny alsnog. Hij noemt de beschuldigingen tegen Depp zelfs een ‘dead issue’.

5. Jude Law neemt de rol van een jonge Albus Dumbledore op zich

We zagen de jonge Dumbledore niet in de eerste film, maar het staat vast dat we hem wel in ‘The Crimes of Grindelwald’ gaan zien.

6. Zoë Kravitz komt ‘terug’ als Leta Lestrange

We zagen Zoë in de eerste film al heel eventjes op een foto, maar in de tweede film zien we haar ook in levende lijve. Leta en Newt hadden een goede relatie toen ze nog op Zweinstein zaten, maar in ‘The Crimes of Grindelwald’ is ze verloofd met Theseus, de broer van Newt. Theseus wordt gespeeld door Callum Turner, het hoofd van het ‘Auror Office’ bij het Ministerie van Toverkunst.

7. Claudia Kim speelt een mysterieuze Maledictus

Mocht je je nu afvragen wat een Maledictus is, we got you: een Maledictus is iemand die lijdt aan een vloek waardoor hij of zij in een beest verandert. Naast het feit dat Claudia waarschijnlijk verandert in een slang, is er nog niets bekend over haar personage.

8. Nicolas Flamel heeft ook een rol te pakken

Waarschijnlijk weten alleen de echte Harry Potter-kenners wie Nicolas Flamel is. Hij werd alleen genoemd in het boek ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’, waarin wordt verteld dat hij samen met Perkamentus de enige bekende Steen der Wijzen heeft gemaakt. We gaan hem nu ook in ‘The Crimes of Grindelwald’ zien, gespeeld door Brontis Jodorowsky.

 

fantastic beasts 2

9. Andere nieuwe personages zijn Torquil Travers en Rosier

Komen die namen je bekend voor? Da’s niet zo heel gek: ze kwamen namelijk ook al voorbij in de Harry Potter-boeken! Beiden waren ze dooddoeners die samen met Voldemort tegen Harry Potter vochten.

10. Er zijn nog steeds beesten

There are as many beasts in the film as in the first” aldus filmproducent David Heyman. “But the main driver in the first film was finding the beasts. That’s not the driver in this film, it’s not a central part of the plot. But beasts feature in the film and feature strongly.

11. Na deze film komen er nog drie Fantastic Beasts-films aan

Al in oktober 2016 bevestigde J.K. Rowling dat er totaal vijf films van de Fantastic Beasts-reeks komen. We zitten dus nog wel even vast aan alle magische avonturen.

12. In de film zien we Vinda Rosier, die in de boeken beschreven werd als “one of Grindelwald’s most trusted followers” en een “loyal servant to this cause

Op één van de setfoto’s zagen we Rosier (Poppy Corby-Tuech) al naast Grindelwald staan:

the curse of grindelwald

Warner Bros

13. In de film zien we sowieso een paar scènes op Zweinstein

In de trailer zagen we al een groep boze mannen – waarschijnlijk werken ze voor MACUSA of het ministerie van Toverkunst – op Zweinstein, om daar een bezoekje te brengen aan Dumbledore. Het staat nog niet vast hoeveel meer we nog van Zweinstein gaan zien, maar dit belooft in ieder geval al veel goeds.

14. Er komt een circus in de film

Een circus in de film? Jazeker! Eén van de acts is een slangenmeisje – de kans is dus groot dat dit Claudia Kims personage als Maledictus is.

15. Dumbledore is ‘niet expliciet’ homoseksueel

We weten nu al zo’n tien jaar dat Dumbledore gay is (in 2007 onthulde J.K. Rowling dat Dumbledore homoseksueel was en ze vertelde daarbij zelfs dat Dumbledore in zijn jeugd verliefd was op Grindelwald), maar helaas gaan we er volgens regisseur David Yates ‘niet expliciet‘ iets van zien in ‘The Crimes of Grindelwald’.

16. Jessica Williams speelt een Ilvermorny-professor

Afgelopen weekend maakte J.K. Rowling bekend dat Jessica Williams is gecast voor het personage Eulalie (Lally) Hicks. Ze geeft les op Ilvermorny, een Amerikaanse toverschool. Jessica zal in de tweede film nauwelijks te zien zijn, maar voor de derde film is er wel een grotere rol voor haar weggelegd. “Her true glory is revealed in FB3,” aldus J.K. Rowling.

Zo, nu zijn we weer helemaal op de hoogte! Wie kan er nog meer niet wachten op de film? Vanaf 15 november 2018 draait hij in de bioscoop!

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Alles wat we tot nu toe weten over Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald
Sluiten