Dit vliegveld heeft een therapy pig voor mensen met vliegangst

Een ronddartelend varken is niet het eerste dat je op een vliegveld verwacht tegen te komen, maar bij San Francisco International Airport (SFO) is dit toch echt de dagelijkse gang van zaken. Daar loopt namelijk Lilou de “therapy pig” rond, die de vakantiestress van reizigers moet verminderen. Wat een fantastisch idee.

Vanaf nu behoort SFO tot één van onze favoriete luchthavens, want blijkbaar heeft het een speciaal dierentherapie-programma om de reiservaring van mensen plezieriger te maken. De dieren die voor het programma worden gebruikt, worden zorgvuldig gekozen en opgeleid door San Francisco SPCA’s Animal Assisted Therapy programma. Om precies te zijn heeft SFO nu een team van wel 300 therapie-honden, -katten EN -KONIJNTJES om gestreste passagiers te kalmeren. De twee-jarige Lilou is het eerste varkentje dat de ploeg verwelkomt. Hoe schattig!

Jennifer Henley, woordvoerder van SFO, vertelt dat het programma erg succesvol is op het vliegveld: “It’s wonderful to witness the surprise and delight that LiLou brings to people during therapy visits.” Dat geloven we graag!

Biggetjes aaien

Take us there: Er bestaat een eiland waar je met varkentjes kunt zwemmen

Telegraph

Reageer op artikel:
Dit vliegveld heeft een therapy pig voor mensen met vliegangst
Sluiten