Daar gaat je jeugd – deze theorie over Sneeuwwitje is te sad voor woorden

Zit je klaar om je jeugd aan diggelen te zien vallen? Een nieuwe fantheorie over Sneeuwwitje heeft ervoor gezorgd dat wij al de hele dag in een hoekje heen en weer zitten te wiegen, dus hou je vast.

Fantheorie over Sneeuwwitje

Sneeuwwitje sterft en haar prins is een sexy versie van Magere Hein. Zo. We hebben het gezegd. En het volgende is wat er volgens een fantheorie aan de hand is.

De prins zou een soort engel des doods zijn. Als Sneeuwwitje aan het begin van de film onvoorzichtig is bij de put, hoort de ‘prins’ haar, en gaat kijken wat er aan de hand is. Zo vangt ze dus de eerste glimp van de prins op, op hetzelfde moment dat ze een glimp van de dood opvangt: als ze bijna in de put valt en doodgaat.

Vervolgens komen zij en de ‘prins’ elkaar weer tegen bij haar volgende aanraking met de dood; dankzij die verdomde appel. De ‘prins’ komt aan op een wit paard (hoe de dood destijds regelmatig werd afgebeeld), waarna hij haar kust.

De ‘kus des doods’ is een manier waarop men vroeger wist dat iemand was overleden. Wanneer je sterft, verdwijnt alle lucht uit je longen, wat volgens het verhaal betekende dat de dood je kuste en het leven uit je zoog.

Het wordt nog beter. Of slechter. Vervolgens zeggen Sneeuwwitje en haar ‘prins’ de zeven dwergen vaarwel, in plaats van dat ze ze meenemen naar hun kasteel. Waarom, vraag je je af? Omdat ze ergens heen gaan waar de levenden niet heen kunnen, namelijk naar de hemel. Vervolgens zien we het laatste shot van de film: het kasteel omringd door wolken en gouden lichtstralen. Mind. Is. Blown.

14 momenten waarop de Shrek-films echt ENORM dubbelzinnig en sassy waren

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Daar gaat je jeugd – deze theorie over Sneeuwwitje is te sad voor woorden
Sluiten