Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 5 mrt 2020

Fashion flipping is een ding en wij vertellen hoe je er rijk mee wordt

Kleding verkopen via een online website, tegenwoordig is het meer dan normaal. Heb je nog wat oude shirts of jeans in de kast liggen? Dan zet je het toch even online, misschien is er wel iemand naar op zoek. Je bent niet de enige die er zo over denkt, want fashion flipping is een ding én zelfs een full-time job voor sommigen.

Maar hoe werkt het precies en hoe verdien je er dan echt knaken mee? Wij vertellen het je.

Fashion flipping

Tuurlijk, we hebben allemaal dat Zara jurkje die we maar één keer (of nooit) gedragen hebben. Zet hem online en misschien verdien je er nog wat geld mee. Toch is fashion flipping een ander fenomeen: mensen struinen vintage winkels af om pareltjes te scoren en die vervolgens door te verkopen. Dat betekent dus eigenlijk dat je betaald krijgt om te shoppen. Wat wil je nog meer?

Wil je graag wat extra’s verdienen voor die vakantie die op de planning staat? Of zit je in-between jobs? Wij delen de beste insider tips om van fashion flipping jouw extra spaarpot te maken. Pak een pen, want je wil graag notities maken.

1. Zorg dat je een eigen stijl hebt

Dit gaat allemaal over branding. Denk maar eens na over de sites waar jij het liefste shopt, het gaat over de experience. Dit betekent dat je een duidelijke stijl moet hebben voor je collectie. Als je klanten een goed idee hebben over de stijl van je webshop, komen ze terug omdat je consistent bent. Wil je goede high-waisted broeken verkopen? Of toch liever een bohemian stijl? Zorg ervoor dat het duidelijk is.

2. Je hoeft geen designer stukken te verkopen

Designer items zijn niet de enige dingen waar je geld mee verdient. Juist items als Lululemon leggings, Zara jurkjes en vintage shirts werken heel goed. Het zijn toegankelijke items en bijna iedereen wil ze in de garderobe hebben.

3. Vintage, maar niet alleen vintage

Je hoeft niet alleen in vintage winkels te kijken, je kan ook kijken op garage sales, vlooienmarkten, Marktplaats en zelfs je moeders kast. Wellicht vind je mooie pareltjes die je weer door kan verkopen. Weet je niet goed waar je moet zoeken? Kijk dan op verkoopsites welke merken of items populair zijn. Het is belangrijker dat het product goed verkoopt dan dat het product nieuw is. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf een budget te hebben, succesvolle verkopers spenderen ongeveer €250 tot €1500 dollar per maand. Als je maar €30 hebt, begin daar dan mee.

“I started out buying 10 items from a thrift shop with just $25 I earned from babysitting.” — Moira Campos, 19 jaar.

4. Maak mooie foto’s

Fotografeer alles alsof je een Instagram-post maakt van je BFF. Ga voor verschillende hoeken met goede belichting en besteed aandacht aan details. De achtergrond moet in elke shot hetzelfde zijn, je kan kiezen voor wit of trek het item aan voor een mirror selfie. Stijl een look op jezelf of een vriendin en maak wat mooie foto’s. Deze look kan je ook als een bundel verkopen.

5. Reken het uit

Het echte geld komt bij fashion flipping van het verdubbelen of zelfs verdriedubbelen van de aankoopprijs van je item. Stel je vindt een Dior sweater voor €5 (true story), die verkoop je voor €20, dan verdubbel je de winst. Vergeet niet dat er ook kosten bij komen kijken voor versturen, transactiekosten en natuurlijk wat je eraan spendeert om de kleding mooi te maken. Nog een ding: je krijgt nooit de winkelprijs terug, dus probeer geen honderden euro’s voor die Dior trui te vragen. Lees je goed in op de website welke kosten er aan verkoop verbonden zijn en bekijk dan je kostenplaatje.

6. Zorg voor een speciale kamer

Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor je handel. En zorg er zeker voor dat je het scheidt van je eigen kleding, want je wil niet dat het door elkaar loopt. Bewaar de kleding in een andere kamer in vuilniszakken of dozen.

7. Neem het serieus

Wil je echt geld verdienen met fashion flipping? Zorg er dan voor dat je het serieus neemt. Shop elke maandag, maak foto’s en prijs je spullen op dinsdag, upload ze op woensdag. Als je zo’n schema aanhoudt, zorg je ervoor dat je business het snelst kan groeien. Jouw klanten kijken elke week voor nieuwe items op de website.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fashion flipping is een ding en wij vertellen hoe je er rijk mee wordt
Sluiten