Zita Vervoort
Zita Vervoort Fashion 8 dec 2019

Zo’n beetje iedere influencer draagt dit duurzame fashion merk uit London en wij willen het ook

Duurzame fashion is een onderwerp dat steeds vaker besproken wordt. Veel merken ontwikkelen hun mogelijkheden nog op dit gebied, maar deze merken zijn vaak nog niet echt goed bereikbaar. Of toch wel?

Gelukkig is er goed nieuws voor de duurzame shoppers onder ons: er is een onontdekte plek in oost London die voldoet aan alle eisen van duurzame kleding én die (redelijk) betaalbaar is.

House of Sunny

In London bevindt zich een fashion merk dat (redelijk) betaalbaar is, de trends volgt en een goudmijn is voor veel influencers en modebewerkers. Dit fantastische merk heet House of Sunny. De kleding van House of Sunny is een perfect voorbeeld van een merk dat zich richt op vooruitstrevende fashion.

(CREAM DREAM – RETRO INSPIRED BLAZERS YESSIR)@ninauc in our retro blazer |Shop the style online in two colour-ways #amazing #LASTCHANCE #BLAZER #RETRO #MYHOUSEOFSUNNY

1,099 Likes, 33 Comments – House of Sunny (@houseofsunny) on Instagram: “(CREAM DREAM – RETRO INSPIRED BLAZERS YESSIR)@ninauc in our retro blazer |Shop the style online in…”

De oprichtster

House of Sunny is opgericht in 2011 door de eigenaresse Sunny Williams. Ze kan met trots zeggen dat ze in haar eentje een fashion merk in London opzet voor vrouwen. Ze creëert alledaagse stukken met verheven accenten en een innovatief design.

Veel support

Met support van British Fashion Council werkt Sunny inmiddels aan haar veertiende collectie. De collectie heet AW19 (autumn/winter 2019). Deze collectie bevat items die we tot het einde van de herfst en winter van 2019 kunnen dragen.

Normaliter komen nieuwe collecties al om het seizoen of zelfs om de maand uit. H&M lanceert bijvoorbeeld iedere maand een nieuwe collectie gericht op die periode van het jaar. House of Sunny pakt het anders aan. Hierdoor kunnen ze duurzame materialen en werkzaamheden toepassen op de kleding.

Veel aandacht aan de producten

Sunny en haar team vinden het heel belangrijk om veel tijd en aandacht in hun producten te steken. “We put product first — how and where we make it matter,” zegt het team. Ze weten allemaal van elkaar wie wat doet en maakt. Zo zorgen ze ervoor dat geen enkel stukje materiaal verloren gaat.

Om duurzame kleding te maken gebruiken ze ieder stukje stof dat over is van een vorig kledingstuk. Zo recyclen ze zo veel als maar kan. Hiervan maken ze bijvoorbeeld petjes of sjaals.

MY LIFE IN THE SUNSHINE ☀️

1,467 Likes, 36 Comments – House of Sunny (@houseofsunny) on Instagram: “MY LIFE IN THE SUNSHINE ☀️”

Ethisch verantwoord

House of Sunny is niet alleen duurzaam maar ook ethisch erg verantwoord bezig. Ze vermijden alle dierlijke producten. Ze gebruiken namelijk geen echt bont, leer, zijde en wol. Als House of Sunny iets kan is het zeggen dat ze goed bezig zijn.

Wij snappen wel dat iedere influencer met trots de kleding van House of Sunny wil dragen. Wij willen dit nu namelijk ook.

Glamour Magazine

Reageer op artikel:
Zo’n beetje iedere influencer draagt dit duurzame fashion merk uit London en wij willen het ook
Sluiten