Zita Vervoort
Zita Vervoort Fashion 26 jan 2020

De fashion wereld is verliefd op ouderwetse brillen en dit zijn onze favorieten

Als je een brildrager bent wil je graag met de nieuwste brillentrends meegaan. In de fashion wereld zien we steeds meer ouderwetse monturen voorbij komen dus tijd om de leukste te delen.

Van een vierkant tot een rond montuur, deze grote jampotten droeg men vroeger allemaal en zijn tegenwoordig weer helemaal hot.

Ouderwetse brillen

Vroeger bestonden er alleen brillen met grote glazen of dikke randen en ook afgelopen jaren zijn de trends van brillen veranderd. Er was een tijd dat iedereen een bepaalde bril droeg en het imago van een nerd kreeg. Maar dit sloeg plotseling om naar een razend populaire trend: de geeky look. Trends komen en gaan, dat geldt ook voor onze brillen.

We hebben een aantal van de meest gedragen brillen van vroeger voor je op een rijtje gezet. Of je nou brillen op sterkte draagt of gewoon als leuk accessoire, er zit voor ieder wat wils bij.

1. Grote vierkante bril

Voor brillen van vroeger geldt eigenlijk: hoe groter, hoe beter. Deze bril van Gucci bewijst dat, want hij bedekt zo ongeveer een kwart van je gezicht. Draag deze bril op sterkte of gewoon als fashion item en je ziet er super hip uit.

Gucci bril

 

2. Ovale bril met dikke rand

Als je een vierkant gezicht hebt is een ovale bril de perfecte optie voor jou. Vooral deze variant met dikke randen zal je helemaal geweldig staan. Niet alleen vroeger een enorme trend, je krijgt nu ook alle ogen op jou gericht. We got our eyes on you.

ovale bril

3. Grote ronde bril 

Ronde brillen waren in 2019 veel te zien op catwalks en komen helemaal terug in 2020. Door deze bril krijg je een fantastische retro look waar iedereen van opkijkt. En als je je een dagje niet lekker voelt, verschuil je je gewoon achter deze enorme jampotglazen. See you. 

ronde bril

4. Halfronde bril

Vind je die grote, ronde brillen toch net iets too much voor jouw gezicht? Ga dan voor de halfronde bril, deze bril gaan we binnenkort ook steeds meer zien. Het bovenste gedeelte van de bril is als het ware afgesneden en dat geeft een tof effect. Vooral als je een ovaalvormig gezicht hebt staat deze bril je fantastisch. Snel naar de opticien.

halfronde bril

5. Camouflagebril 

Tot slot een bril die je sowieso wil aanschaffen, want met deze bril ben je een echte eyecatcher (ha-ha). Camouflagebrillen worden een grote trend, omdat ze er super tof uitzien en je ook nog eens camoufleren (soort van). Als je liever niet herkend wil worden in het openbaar, zet je gewoon lekker deze bril op. See ya later alligator. 

camouflagebril

 

Misschien dat één van deze ouderwetse brillen helemaal jouw bril wordt. De fashion wereld (inclusief wij) is er in ieder geval helemaal verliefd op.

Glamour Magazine

Reageer op artikel:
De fashion wereld is verliefd op ouderwetse brillen en dit zijn onze favorieten
Sluiten