Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 25 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Nostalgie – 7x fashion trends uit de jaren ’90 waar we nu opnieuw van houden

Trends komen en gaan. Dat blijkt maar weer, want veel items die in de jaren ’90 de shit waren zien we nu terug op straat. We houden van de nineties fashion en wedden dat jij de volgende fashion trends nog steeds draagt?

De mode uit de jaren ’90 beleeft opnieuw z’n piek. Nog nooit zagen we zoveel trends uit de vorige eeuw terugkomen op de catwalks én in het straatbeeld.

Fashion trends uit de jaren ’90 die nu opnieuw in zijn

Had je die oude bootcut jeans nou maar bewaard.

1. Strappy topjes

Wij denken meteen aan Jennifer Aniston bij deze topjes. Je draagt ze los of – als je echt voor de nostalgische look gaat – over een shirtje met een andere kleur. Het is tijd om die spaghetti-topjes weer uit de kast te halen.

2. Leren blazer

De leren blazer die Zara dit seizoen uitbracht heeft ogen geopend. Het leek wel mission impossible kom het item te bemachtigen en veel andere modehuizen maakten ook zo’n leren jasje. Dit mode-item spotten we al in de jaren ’90 bij celebrities als Gwyneth Paltrow en Winona Ryder. *Insert Matrix-vibes*

3. Bootcut jeans

Geen flair, maar bootcut. Die rechte en een tikkeltje wijde pijp is weer helemaal terug van weggeweest. De laatste keer dat je ‘m droeg was op het eerste klasfeest van de middelbare school, maar dat is zeker niet de laatste keer geweest.

4. Kettingriemen

Kwam de kettingriem je ook al zo bekend voor? Waarschijnlijk heb je JLo en Shakira deze riemen in je jeugd zien rocken. Zij droegen ‘m al voordat wij überhaupt onze eigen kleding uitzochten en nu maken de kettingriemen hun comeback.

5. Schoudertasjes

Als jij dacht dat de Fendi baguette bag iets uit de 21e eeuw was, dan zit je ernaast. In de jaren ’90 paradeerde menig modemeisje al met zo’n klein tasje om haar schouder en nu zijn ze opnieuw niet weg te denken uit het straatbeeld.

6. Tanktops met een kleine rib

Ook dit comfy item is er eentje uit de nineties. Combineer ‘m met een wijde jeans en schoudertasje, en je bent helemaal on trend. 

7. De geknoopte topjes

Of er een exacte naam voor is weten we niet, maar je snap wat we bedoelen als we zeggen ‘die geknoopte topjes’. Je weet wel, zo’n topje dat een stukje vastzit aan de voorkant, maar ook een stuk los. Wij vinden ze in ieder geval geweldig.

Grazia

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nostalgie – 7x fashion trends uit de jaren ’90 waar we nu opnieuw van houden
Sluiten