Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 14 december 2018

Luister jij altijd en overal naar je favoriete muziek? Dat zegt dit over je persoonlijkheid

In de trein, op de fiets, tijdens het koken en op je werk. Waar je ook bent, het liefst zet je overal een muziekje op. Een wereld zonder muziek kun je je niet voorstellen. Wist je dat dit het een en ander over je persoonlijkheid en voorkeuren kan zeggen?

Je bent empatisch

Naar muziek luisteren waar je van houdt, draagt bij aan de ontwikkeling van je empathische vermogen. Waarom dat precies is, is een ingewikkeld verhaal over de hersenen, maar kort gezegd komt het erop neer dat je twee hersenhelften beter met elkaar gaan communiceren wanneer je met muziek in aanraking komt. Deze communicatie zorgt ervoor dat het empatisch vermogen toeneemt. Kortom, je wordt er dus een beter mens van als je naar muziek luistert die je leuk vindt.

Maar, luister je naar muziek die je niet fijn vindt, heeft dit ook weer invloed op je lichaam. Je krijgt er een hogere bloeddruk van en je hartfrequentie gaat omlaag; wat gebeurt bij mensen die lang stress ervaren. Niet fijn, dus. Nog een reden om lekker naar je favoriete deuntjes te luisteren.

Je hecht waarde aan goede concentratie

Luister je op je werk graag naar muziek? Lekker blijven doen, want muziek zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren. Omdat we tegenwoordig vaak in open ruimtes werken, is het makkelijk om afgeleid te raken van omgevingsgeluid. Muziek is hierop voor veel mensen het antwoord. Wel geldt hierbij dat je moet luisteren naar muziek die jij leuk vindt. Werken met muziek waar je niet van houdt, werkt juist averechts omdat het je stress bezorgt. Dit is ook de reden dat openbaar muziek afspelen op de werkvloer vaak geen goed idee is; iedereen heeft een andere muzieksmaak.

Speel je dus graag je favoriete plaatjes tijdens het werken? Lekker doen, maar zet dan wel je koptelefoon op. Je valt hiermee niet alleen je collega’s niet lastig, je krijgt ook nog eens de perfecte geluidservaring. Welke koptelefoon wij gebruiken om ons te kunnen concentreren? De wireless JBL Headphones staan hier op de redactie met stip op één. Ze bieden stuk voor stuk fantastisch geluid, waardoor je je helemaal af kunt sluiten van alles wat er om je heen gebeurt. Daarnaast zien er ook nog eens goed uit. Win-win, dus. En omdat we de beroerdsten niet zijn, maakten we een kleine selectie van onze favoriete JBL Headphones.

JBL E65BTNC

Wie in een open ruimte werkt weet hoe oorverdovend druk het daar soms kan worden. Niet heel bevorderlijk voor de concentratie, toch? De JBL E65BTNC heeft ‘noise cancelling’, wat betekent dat hij al het geluid van buitenaf blokkeert en het dus niet uitmaakt of je op een bouwplaats of in een bibliotheek zit; je hoort toch niks. Zo kun je altijd en overal genieten van een perfecte geluidservaring.

JBL E55BT

Luister je veel muziek? Dan heb je niets aan een koptelefoon die na een half dagje gebruik op is. De JBL E55BT heeft een batterijduur van maar liefst 20 uur, wat betekent dat je praktisch alleen in bed je koptelefoon af hoeft te zetten.

JBL E45BT

De JBL E45BT is een on-ear koptelefoon, waardoor je altijd en overal kunt genieten van je favoriete muziek. Of dat iets afdoet aan het geluid? Nope, ook deze koptelefoon biedt een geweldig geluid. Daarnaast is hij enorm licht, waardoor je hem eenvoudig overal mee naartoe neemt.

In samenwerking met JBL

Reageer op artikel:
Luister jij altijd en overal naar je favoriete muziek? Dat zegt dit over je persoonlijkheid
Sluiten