Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 30 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze 6 hacks voor de feestdagen gaan je gezondheid redden

De feestdagen komen eraan en we kunnen niet wachten, maar ons lichaam gaat ook weer veel te verduren krijgen deze gezellige, met alcohol gevulde periode. Om december te kunnen overleven, gaan we even over de belangrijkste health hacks. Bedank ons later maar.

Gezondheidstips voor de feestdagen

We zijn allang bezig met de feestdagen en je hoeft je echt niet te schamen als je al een kerstboom hebt staan (want wij ook). De gezelligste tijd van het jaar is officieel aangebroken en dat gaan we vieren. Veel drank, elke avond wel een borrel, ongezond en lekker eten en ga maar door.

Dat betekent helaas ook dat je lichaam wat klappen gaat krijgen deze maand. Niks mis mee, maar het is geen overbodige luxe om de volgende tips tot je te nemen. Voorbereiding is het halve werk en daarom benoemen wij nogmaals de belangrijkste hacks om gezond en zonder katers de feestdagen te overleven. Graag gedaan.

1. Voor het feest

Laten we vooral simpel en klein beginnen. Pleisters. Stop ze in je tas voordat je naar je kerstfeestje gaat. Ook al lopen die schoenen nog zo chill, na een hele avond kan het zomaar voelen alsof je op een bedje van spijkers aan het dansen bent.

Zorg er daarnaast voor dat je een vitaminepilletje of twee erin gooit. Alcoholgebruik en korte nachten zijn funest voor je immuunsysteem en je wil niet na één kerstborrel tot en met oud en nieuw in bed liggen met griep. Zoek een supplement met veel vitamine C en zink, deze ingrediënten helpen je immuunsysteem een boost te geven.

Op het feest

Je ziet er helemaal sexy lexy uit en dit is jouw moment om te shinen en iedereen jaloers te maken. Maar om dit de hele maand door verschillende keren per week te kunnen doen, moet je wel goed voor jezelf zorgen.

Deze tip ken je waarschijnlijk al, maar hij is té belangrijk om hier niet in te zetten: drink tussen elke alcoholische versnapering een glas water. En dan bedoelen we niet vodka met spa rood, maar gewoon water. Dehydratie is een van grootste redenen waarom je intense koppijn hebt de volgende dag en dat wil je ten alle tijden voorkomen natuurlijk.

Dit doen wij eigenlijk sowieso altijd al, maar als er eten is op het feestje, eet het dan. Houd je vitamine D niveau hoog door genoeg te eten, de makkelijkste manier om een kater te verminderen.

Na het feestje

Je hebt het overleefd, gefeliciteerd! Hopelijk ben je helemaal tot het gaatje gegaan en heb je het super leuk gehad. Voordat je gaat slapen (leest: soort van knock out gaat met je kleren aan op bed) drink dan nog een paar glazen water. Het helpt bij het afbreken va alcohol en het schijnt ook je humeur goed te doen de volgende dag. Iets dat je wel kan gebruiken.

Je gaat de volgende ochtend natuurlijk de nodige koffie drinken, maar er is een extra tip om je kater te verminderen. Voeg een klein beetje kurkuma toe aan de latte om de antioxidantcapaciteit van je lichaam te verhogen. Dan kan je binnen no-time weer naar de volgende borrel huppelen.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Outfits voor de feestdagen waarin je zonder problemen het hele buffet kan eten

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 6 hacks voor de feestdagen gaan je gezondheid redden
Sluiten