5x manieren om kleine ondernemers te steunen deze feestdagen

De feestdagen komen steeds dichterbij. Grote kans dat je of al bezig bent met cadeautjes inslaan, of dat binnenkort gaat doen. Nu kan je natuurlijk de mainstream winkel afgaan voor weer een paar sokken, maar je kan ook dit moment gebruiken om de kleine ondernemers bij jou op de hoek te supporten. Want dat is deze feestdagen belangrijker dan ooit.

De massage- of schoonheidssalon op de hoek, of je favoriete Instagram-account vol vintage finds: zó support je kleine ondernemers deze feestdagen.

Kleine ondernemers supporten deze feestdagen

Dat 2020 een bijzonder jaar is, weten we allemaal. Voor (kleine) ondernemers is het een moeilijke tijd. Helemaal nu de feestdagen eraan komen, wat normaal gesproken een drukke periode zou zijn. Gelukkig kan jij met je Sint- en kerstinkopen een steentje bijdragen en kleine ondernemers supporten. Zó doe je dat.

1. Bestel je kerstdiner bij je favoriete restaurant

Bij kerst hoort eten, daar zijn we het vast over eens. Toch zal je jaarlijkse etentje bij je favoriete restaurant dit jaar niet doorgaan. Althans, niet ín in het restaurant. Je kan natuurlijk nog steeds eten bestellen of afhalen. Oók voor de kerstdagen. Enne, een kerstontbijt of lunch (of allebei) kan natuurlijk ook.

2. Cadeaubon van de massage- of schoonheidssalon op de hoek

Wie wordt er nou niet blij van een fijne massage of fleeky wenkies? Een cadeaubon van de massage- of schoonheidssalon bij jou op de hoek is dan ook een perfect cadeau voor deze feestdagen. Zo maak je niet alleen degene die het cadeautje krijgt blij, maar support je ook nog kleine ondernemers. Winning.

3. Scoor iets bij je favoriete Insta-account

Instagram staat vol met kleine ondernemers die wel wat support kunnen gebruiken. Van handgemaakte oorbellen tot accounts waar je de tofste kringloopparels of vintage kleding vindt. Scoren van hét perfecte cadeau moet hoe dan ook lukken daar.

4. Een personal training als cadeau

Speaking of originele cadeautjes waar je ook nog kleine ondernemers mee steunt, wat dacht je van een personal training? Ideaal voor je bestie die gek is op sporten, of voor een familielid die net aan een fitness journey is begonnen.

5. Scoor een gepersonaliseerde illustratie of poster

Ken je iemand die toffe posters verkoopt of goed kan illustreren? Een gepersonaliseerd cadeau of toffe poster voor in huis is ook een leuk cadeau om te geven deze feestdagen. Origineel én je support weer kleine ondernemers.

Reageer op artikel:
5x manieren om kleine ondernemers te steunen deze feestdagen
Sluiten