Zita Vervoort
Zita Vervoort Entertainment 31 jan 2020
Leestijd: 5 minuten

Fan van Friends? Deze feitjes zou iedere fan moeten kennen

Een echte Friends fan kent alle afleveringen van voor naar achteren uit z’n hoofd. We weten alles van de acteurs en kennen ieder detail van de verhaallijn. Toch zijn er een hoop andere feitjes die iedere Friends fan zou moeten kennen.

Over de acteurs, de setting van de serie en andere leuke feitjes, we hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

Friends feitjes

De serie Friends is onze guilty pleasure en kijkt heerlijk weg. Maar achter heel veel dingen die we zien schuilt een leuk verhaal. Eigenlijk zou iedere Friends fan deze feitjes moeten kennen en daarom delen wij ze met jou. De volgende keer vertel jij de leukste feitjes tijdens een Friends marathon met je vrienden.

1. Friends heette geen Friends

Onze favoriete serie had eigenlijk een andere naam hebben dan de naam die we nu kennen. Toen de serie nog in de maak was, werd de serie Insomnia Café, Friends Like Us en Six of One genoemd. Dat kunnen we ons nu echt niet meer voorstellen.

2. Niemand was fan van de intro

Volgens Jennifer Aniston was niemand in het begin fan van de intro. “We felt it was a little…I don’t know…dancing in a pond? A fountain felt sort of odd.” De enige reden waarom de cast in die fontein ging staan was omdat dat hen werd verteld. Wij zijn er in ieder geval wél fan van.

3. Het waren eigenlijk vier Friends

Je gelooft het bijna niet, maar Phoebe en Chandler moesten eigenlijk bijrollen zijn. Zie je het voor je? Nee, wij ook niet. Zonder Phoebe en Chandler is de serie niet af, dus we zijn blij dat zij ook gewoon bij de zes Friends horen.

4. Gunther was in het echt ook barista

We love Gunther, en wat hem nog leuker maakt is dat hij in het echt ook een barista was. “I had a job at a coffee shop called The Bourgeois Pig in Hollywood, which is still around and one of the last independent coffee shops that hasn’t been taken over or whatnot,” vertelde hij in 2014 aan BuzzFeed.

5. Hank Azaria (David) auditeerde voor de rol van Joey

Niet één, maar twee keer zelfs deed Hank Azaria auditie voor de rol van Joey. Hij werd hiervoor afgewezen, maar kreeg wel de rol van David, Phoebe’s liefde die naar Minsk ging (voor veel te lange tijd). We zijn natuurlijk ook super blij dat Matt LeBlanc gewoon de rol van Joey vertolkt.

6. Lisa Kudrow haatte haar gitaar

Als we aan Phoebe denken, denken we ook aan haar gitaar en haar prachtige liedjes. Maar Lisa Kudrow, de actrice die Phoebe speelt, had in het begin een hekel aan deze gitaar. In plaats daarvan stelde Lisa voor om een bongo te bespelen. Gelukkig bleef het toch bij de gitaar, want anders hadden we haar fantastische hit Smelly Cat gemist.

7. Monica is in het echt ouder dan Ross

Monica (gespeeld door Courtney Cox) is in de serie natuurlijk het jonge zusje van Ross (David Schwimmer). Maar in het echt is Monica juist ouder dan Ross. Toch zijn we blij dat Ross de oudere, beschermende broer is van Monica.

8. Het huisnummer van Monica veranderde

Het is je waarschijnlijk nooit opgevallen, maar het huisnummer van het appartement van Monica veranderde van vijf naar twintig. Dit heeft de regie gedaan omdat ze er later achter kwamen dat er in New York op hogere verdiepingen geen appartementen zijn met een laag nummer. Ook Joey’s huisnummer veranderden ze van vier naar negentien. Weer wat geleerd.

9. De zwangerschap van Lisa Kudrow was in de show geschreven

“Here’s what was difficult about having a child: when he visited the set, it was hard to be in character,” vertelt Lisa. “Because I didn’t want him to ever experience me as anything OTHER than his mother.” Of het nou als Phoebe of als Lisa is, ze was een prachtige, zwangere vrouw.

10. Marcel werd gespeeld door twee aapjes

Marcel, het altijd lieve aapje van Ross werd gespeeld door twee aapjes, namelijk Monkey en Katie. Het tweetal speelde ook in de films Bruce Almighty en 30 Rock en dus ook in Friends. In een eerder interview vertelde David Schwimmer dat hij een hekel had aan de aapjes. “The trainers won’t let me bond with it. They’re really, really possessive. It’s like, ‘Land on your marks, do your job, don’t touch or bond with the monkey.’ It’s a bummer.” Helemaal mee eens.

11. Ross is 29 voor drie jaar

Voor drie opeenvolgende seizoenen (drie, vier en vijf) zegt Ross dat hij 29 is. Daarnaast heeft Ross ook nog twee verjaardagen in de serie, één op achttien oktober en één ergens in december. Maar goed, Ross komt gelukkig overal mee weg.

13. Gunther eerste uitspraak kwam na 33 afleveringen

Het woord “Yeah” kwam na 33 afleveringen eindelijk uit de mond van Gunther. We waren al even bang dat hij zijn tong verloren was, maar gelukkig praat hij later in het seizoen meer. En nog een leuk feitje over Gunther: zijn haar werd iedere week geblondeerd voor tien jaar lang (zijn haar is bruin in het echt). Gelukkig was zijn haar super kort, anders was het waarschijnlijk helemaal afgestorven tijdens Friends.

14. Joey en Phoebe moesten een setje zijn

Toen het einde van alle seizoenen naderde, was er een idee dat Phoebe en Joey casual seks met elkaar zouden hebben. “We’d go back and shoot all the historical scenes and just before a moment that everyone recognizes, there’s Joey and Phoebe coming out of a broom closet together. But they were like, ‘Nah,'” vertelt Matt LeBlanc.

15. Eigenlijk moest Courtney Cox Rachel spelen

Het was eigenlijk de bedoeling dat Courtney Cox de rol van Rachel zou vertolken, maar de twee BFF’s hadden hele andere plannen. “Unbeknownst to each other, I wanted to play Rachel and she wanted to play Monica. It worked out perfectly,” vertelt Jennifer Aniston in een interview.

Lees ook: Jennifer Aniston deelt een foto met haar Friends vriendinnen en laat iets los over de reünie

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Fan van Friends? Deze feitjes zou iedere fan moeten kennen
Sluiten