Ben jij er al klaar voor? Met deze 7 tips overleef jij het festivalseizoen

Wanneer je naar een festival gaat, is regel nummertje één: geniet. In de meeste gevallen komt dat helemaal goed, maar het is wel afhankelijk van een aantal factoren. Zeker wanneer het festival op een snikhete dag plaatsvindt, moet je met een aantal dingen rekening houden.

1. Blijf gehydrateerd

Gehydrateerd blijven is altijd belangrijk, maar als je op een festival staat te dansen en zingen in de zon is het toch wel extra belangrijk. In de zon zweet je nu eenmaal wat sneller, wat ervoor zorgt dat je lichaam sneller dan normaal uitdroogt. Dat willen we natuurlijk niet, dus blijf goed doordrinken! En ja, we snappen dat je op een festival sneller naar een alcoholisch drankje grijpt, maar drink daarnaast ook voldoende water.

2. Smeer je in

Stiekem weten we dit allemaal, maar toch lijken we het elke keer weer te vergeten – tot we er na een lange dag achterkomen dat we verbrand zijn. Smeer jezelf in met zonnebrand! Een goede SPF is dan ook een echte musthave voor een festival. Vergeet ook niet om je elke twee uur opnieuw in te smeren en smeer je óók in op een bewolkte dag, want zelfs dan zijn er schadelijke UV-stralen.

3. Slaap genoeg

We snappen het helemaal als je wil partyen tot in de late (of vroege) uurtjes, maar pak tussendoor ook genoeg rust. Geloof ons, als je hier een beetje op let zal je zien dat je de volgende dag niet als een wrak je bed uit rolt. Als je in een tentje op een festivalterrein slaapt, dan snappen we dat je waarschijnlijk een stuk minder lekker slaapt dan normaal. Wanneer dit laatste het geval is, zorg er dan in ieder geval voor dat je oordopjes meeneemt.

4. Voorkom opgezwollen benen

Dit klinkt gelijk heel heftig, maar het gebeurt sneller dan je denkt. Op een festival loop, dans, ren en spring je nu eenmaal veel. Dit zorgt er al snel voor dat je benen moe en opgezwollen raken. Dit zou je kunnen voorkomen door wat magnesium in te nemen of lijnzaad(thee) te drinken. Nog een tip is om voor en na de festivaldag met je benen omhoog tegen een muur te leunen (dus dat jij op je rug op de grond ligt). Dit klinkt een beetje gek, maar je zult zien dat de doorbloeding dan een stuk beter gaat.

5. Vergeet je zonnebril niet

Bescherming tegen de zon is dus key en dit geldt ook voor je ogen. Hoe donkerder het glas van je zonnebril, hoe beter deze je ogen tegen de zon beschermt. Daarnaast is het ook goed om te weten dat mensen met lichtgekleurde ogen gevoeliger zijn voor de zon. Houd hier dus rekening mee!

6. Neem je eigen eten mee (als dit mag)

Hoe fijn het eten op festivals ook is; het is niet altijd even goed voor je. Bij de meeste festivals mag je geen eigen eten meenemen, maar er zijn een paar uitzonderingen. Kijk van tevoren goed of dit wel of niet mag. Wanneer het niet mag, zijn er waarschijnlijk genoeg gezonde snacks zoals watermeloenen te krijgen. Doe je hier vooral aan tegoed! Wanneer het wel mag, neem dan lekker je eigen gezonde happie mee! We snappen dat een ongezonde snack niet kan ontbreken, maar neem ook wat gezons mee. Zorg er bovendien altijd voor dat je een goed hebt gegeten voordat je naar een festival gaat.

7. Let een beetje op je alcoholgebruik

Probeer erop te letten dat je niet al te veel alcohol drinkt. Alcohol zorgt er niet alleen voor dat je snel uitdroogt (wat dan weer kan leiden tot overgeven, vaak moeten plassen en een hongerig gevoel), maar het heeft ook veel fysieke gevaren. Blijf daarom alert en let niet alleen op je eigen alcoholconsumptie, maar ook op die van je vrienden. Natuurlijk hoort een lekker drankje erbij, maar let gewoon een beetje op.

Met deze tips kan het niet anders dan dat je festivalseizoen niet meer stuk kan. Last but not least is er nog één ding wat je niet mag vergeten: maak heel veel foto’s! Niet alleen voor je Insta-feed, maar natuurlijk ook voor al je persoonlijke herinneringen.

Meer festivaltips

NSMBL’s festivalguide #1: dit zijn de tofste festivals als je van elektronische muziek houdt

Deze 7 dingen wil je niet vergeten mee te nemen naar een festival

Hello Giggles

Reageer op artikel:
Ben jij er al klaar voor? Met deze 7 tips overleef jij het festivalseizoen
Sluiten