Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 21 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze zomer is er een festival in het Paleis van Versailles en hier wil je heen

Wie in Parijs is geweest, heeft vast weleens het Paleis van Versailles bezocht. Want het is niet alleen de stad van croissants, de Eiffeltoren en mega dure restaurants, maar Parijs was ooit ook de hometown van Lodewijk XIV.

Lodewijk het feestbeest

Dat Lodewijk wel een feestje hield, dat was duidelijk. Hij gaaf vaak grote feesten in het Paleis. En om die traditie voort te zetten, wordt er dit zomer een festival gehouden op de historische grond. De voormalige crib van de zonnekoning is voorzien van alle gemakken en shinet aan alle kanten. Pracht en praal, goud en parels: Lodewijk was er niet vies van. Hij sleutelde voor miljarden aan het Paleis en jaagde al het geld dat Frankrijk had erdoorheen. Al dat spenden van Lodewijk leverde een mooi optrekje op, met een nóg mooiere tuin. En in die tuin kan jij deze zomer een elektro-festival bezoeken. What a world we live in.

Festival in Lodewijks achtertuin

Waar wij blij zijn als we een tuinset kwijt kunnen in onze achtertuin van een paar vierkante meter, is de tuin van Versailles groot genoeg voor een festival. En dat is precies waar het deze zomer voor wordt gebruikt. Het evenement Versailles Électro vindt plaats op 8 juni en start om half negen ‘s avonds. Tot laat in de nacht dans je op de terrassen, waar Lodewijk en Marie Antoinette vroeger ook dansten. Goals.

? #VersaillesElectro Samedi 8 Juin 20h30-00h avec @breakbot @irfane #BusyP @mydsound @so_me_ma_sen Ouverture de la billetterie Jeudi 14 Mars 11h ? Pour la toute première fois, le Château de Versailles sera l’exceptionnel écrin d’une performance rythmée par un line-up électronique ?? C’est au pied de la Galerie des Glaces que les cinq DJ’s du label Ed Banger, figure majeure de la French Touch depuis plus de quinze ans, vous feront danser toute la soirée grâce à un set qui s’annonce mémorable. Surplombant les jardins à la française, les terrasses du Château de Versailles se transformeront en un dancefloor géant ??

2,365 Likes, 166 Comments – ED BANGER RECORDS / BUSY P (@edbanger) on Instagram: “? #VersaillesElectro Samedi 8 Juin 20h30-00h avec @breakbot @irfane #BusyP @mydsound @so_me_ma_sen…”

Dus mocht je in het weekend van 8 juni nog niets te doen hebben en zin hebben om naar Parijs te gaan, dan weet je wat je te doen staat. Tickets koop je vanaf  €22,- en bestel je op de site van het evenement.

Oh ja, op deze koninklijke aangelegenheid kom je natuurlijk wel in een top outfitje. Hier lees je wat de trend van dit festivalseizoen zijn.

Vogue

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze zomer is er een festival in het Paleis van Versailles en hier wil je heen
Sluiten