Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 28 mei 2018
Leestijd: 4 minuten

NSMBL’s festivalguide #2: dit zijn de tofste festivals als je van live muziek houdt

Het festivalseizoen is in volle gang en daarom vonden wij het tijd voor het tweede gedeelte van NSMBL’s festivalguide voor 2018. Wat zijn de tofste, mooiste, gezelligste en lekkerste festivals die je dit jaar in binnen- en buitenland kunt bezoeken? Wij zochten het voor je uit.

NSMBL’s festivalguide: live muziek

Dit jaar vind je op NSMBL alle info en tips die je nodig hebt om er een knaller van een festivalseizoen van te maken. In onze eerste festivalguide las je alles over festivals voor liefhebbers van elektronische muziek. In dit tweede deel vind je de tofste festivals voor liefhebbers van live muziek. Sta je het liefste met een biertje in je hand mee te blèren met je favoriete bands? Dan is deze guide voor jou. Met onderstaande festivals ben jij verzekerd van een top festivalzomer.

1. Best Kept Secret // 8 – 10 juni

Hoewel Best Kept Secret zijn naam inmiddels geen eer meer aandoet, blijft het een pracht van een festival. Met de groeiende bekendheid mag het zich inmiddels geen best bewaard geheim meer noemen. Ieder jaar wordt het festival bekender onder het grote publiek, en met recht. Het festival wordt dit jaar pas voor de zesde keer georganiseerd, en toch kun je op Best Kept Secret de beste acts verwachten. Zo gaf Arcade Fire vorig jaar een show waar je ‘u’ tegen zegt en sloot Radiohead het festival prachtig af. Ook dit jaar weer kunnen liefhebbers van livemuziek hun hart ophalen op het festival. Acts als Arctic Monkeys, Angus & Julia Stone, Tyler, The Creator en Bedouine vullen dit jaar het programma van Best Kept Secret, dus er is geen twijfel over mogelijk: ook dit jaar wordt het weer een pareltje.
Tickets voor Best Kept Secret koop je hier.

Arcade Fire sluit ONE op fenomenale wijze af! Foto door Nathan Reinds.

675 vind-ik-leuks, 9 reacties – Best Kept Secret festival (@bksfestival) op Instagram: ‘Arcade Fire sluit ONE op fenomenale wijze af! Foto door Nathan Reinds.’

2. Down The Rabbit Hole // 29 juni – 1 juli

Zeg je kneitergoede live-acts, dan zeg je Down The Rabbit Hole. Het festival biedt een prachtige mix van zowel Hollands talent, als buitenlandse acts. Ze verzamelen op Down The Rabbit Hole om het publiek het weekend van haar leven te bezorgen. Dit jaar zie je onder anderen Anderson Paak, Jorja Smith, Queens of the Stone Age, Fink en De Jeugd van Tegenwoordig.
Tickets voor Down The Rabbit Hole zijn helaas uitverkocht. Toch vastberaden een ticket te bemachtigen? Doe het dan veilig via Ticketswap.

It’s true, we are through! But it’s cool, we’re gonna have some fun tonight! Bijna weekend! ?? #dtrh18

330 vind-ik-leuks, 8 reacties – Down The Rabbit Hole (@dtrh_festival) op Instagram: ‘It’s true, we are through! But it’s cool, we’re gonna have some fun tonight! Bijna weekend! ??…’

3. Rock Werchter // 6 – 8 juli

Hatsekidee, de naam zegt het natuurlijk al, maar op Rock Werchter vindt je rockmuziek. En hoe. Het festival dat plaatsvindt in het Vlaamse *tromgeroffel* Werchter, mag zich één van de grootste pop-rockfestivals ter wereld noemen. Reden genoeg om er als muziekliefhebber een weekendje te vertoeven, niet? Naar Rock Werchter ga je voor de muziek en dat merk je. Al ‘s ochtendsvroeg puilen festivaltenten uit van festivalgangers die hun favoriete act voor geen goud willen missen. Welke acts dat dan zoal zijn? Dit jaar bewonder je Air Traffic, The Killers, London Grammar, NAO en veel meer fantastische artiesten. Be there, or be square.
Tickets voor Rock Werchter koop je hier.

Big concerts, big questions! We’re wishing the lucky couple a lifetime of happiness. ? #RW17

1,015 vind-ik-leuks, 6 reacties – Rock Werchter (@rockwerchterfestival) op Instagram: ‘Big concerts, big questions! We’re wishing the lucky couple a lifetime of happiness. ? #RW17’

4. Den Haag Outdoor // 18 augustus

Naast de bekende festivals zijn nieuwkomers net zo interessant. Zaterdag 18 augustus wordt het Zuiderpark in Den Haag voor de tweede editie omgetoverd tot prachtig festival terrein. De tweede editie van Den Haag Outdoor zal een hele super leuke combinatie bieden van live-muziek en eten. Tussen het dansen bij de gave acts door kan je genieten van culinaire hoogstandjes van de vele foodtrucks. De line-up van het festival bevat artiesten zoals Outsiders + De Kraaien, F1rstman en Joey Beltram. Als dat niks goeds belooft, dan weten wij het ook niet meer. Bezoek snel de Facebookpagina van het evenement.

Nog 10 dagen tot Den Haag Outdoor!????‍♂☀ Yesssss….!!! Het wordt nu echt aftellen geblazen? Volgende week zaterdag wordt ons wachten beloond en barst het los in het Zuiderpark? Nog stééééds geen kaartje?? Dan zou ik maar opschieten joh….. Nu het nog kan? ➤ TICKETS via de link in onze bio! #10dagen #DenHaagOutdoor #Festival #Countdown #5stages #optweehandentetellen

32 Likes, 1 Comments – Den Haag Outdoor (@denhaagoutdoor) on Instagram: “Nog 10 dagen tot Den Haag Outdoor!????‍♂☀ Yesssss….!!! Het wordt nu echt aftellen geblazen?…”

5. Lowlands // 17 – 19 augustus

Ah, ‘s lands favoriet en niet zonder reden. Jaar in, jaar uit kun je hier niets dan de beste acts verwachten. Jong en oud reist het hele land af om een plekje op de camping in Biddinghuizen te bemachtigen. Ook dit jaar belooft het weer een pareltje te worden. The Gorillaz, Kendrick Lamar, De Jeugd van Tegenwoorig, Gavin James, Jordan Rakei. Het is een kleine greep uit de namen die je dit jaar op de line-up van Lowlands vindt. Het wordt er weer eentje hoor, jongens.
Tickets voor Lowlands koop je hier.

Jullie waren geweldig! #LL17

4,367 vind-ik-leuks, 60 reacties – Lowlands (@lowlands_fest) op Instagram: ‘Jullie waren geweldig! #LL17’

6. Into The Great Wide Open // 30 augustus – 2 september

De trip naar Into The Great Wide Open is al een feestje op zich. Het festival vindt plaats op Vlieland, waar je met de boot naartoe vaart. Hoewel het op Into The Great Wide Open draait om de muziek, is dat lang niet het enige dat je er vindt. Je dwarrelt er rond middenin de natuur, eet er fantastisch en komt allerlei verschillende mensen tegen, van jong tot oud. Ben je even klaar met alle herrie? Dan maak je toch gewoon een lekkere strandwandeling? En als je weer klaar bent om te gaan feesten zou het zomaar kunnen dat je favoriete artiest ineens naast je staat te dansen. Want je bent op Into The Great Wide open waar niets te gek is. Het leven is een feestje en dat vier je hier.

That was a lot of fun @itgwo Thank you to all of you that came along to the show ?Hope to be back in the Netherlands again soon ⭐️

142 vind-ik-leuks, 3 reacties – Holly Macve (@hollymacve) op Instagram: ‘That was a lot of fun @itgwo Thank you to all of you that came along to the show ?Hope to be back…’

Reageer op artikel:
NSMBL’s festivalguide #2: dit zijn de tofste festivals als je van live muziek houdt
Sluiten