Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 8 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Vrijheid blijheid – Dit zijn de leukste festivals op 5 mei

Zondag 5 mei is de dag dat wij de vrijheid vieren. En als we zeggen vieren, dan bedoelen we ook écht vieren. Er zijn genoeg gezellige feestjes en festivals om met al je vrienden te proosten op Bevrijdingsdag en dit zijn de leukste.

Dat 5 mei op een zondag valt, betekent dat vrijwel iedereen vrij is (behalve alle horecatoppers onder ons). Nog meer reden om deze dag te vieren. En een extra reden om weer een festival te bezoeken, grijpen wij altijd met beide handen aan. NSMBL vertelt je graag waar je de gezelligste festivals vindt op 5 mei.

Het Amsterdams Verbond – Amsterdam

Al een aantal jaar op rij organiseert Het Amsterdams Verbond de leukste Bevrijdingsdag festivals. Alle clubs en kroegen van Amsterdam slaan de handen ineen en feesten eens per jaar in de buitenlucht. Denk hierbij aan een Disco Dolly stage of bijvoorbeeld een stage van de Chicago Social Club. De mainstage staat ieder jaar ramvol met goede artiesten als Broederliefde en Johnny 500. En ook de techno- en houseliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen.

Tickets kosten €41,00 en koop je hier.

Kan Verbond voor jou niet vroeg genoeg beginnen of ben jij een nachtdier en kom jij pas tot leven als de zon onder gaat? #HAV #nachtdieren #ochtendglorie #5mei

44 Likes, 3 Comments – Het Amsterdams Verbond (@amsterdamsverbond) on Instagram: “Kan Verbond voor jou niet vroeg genoeg beginnen of ben jij een nachtdier en kom jij pas tot leven…”

Vrijstad Festival – Utrecht

Ook in Utrecht wordt 5 mei goed gevierd, en wel bij Vrijstad Festival. Organisaties als Vunzige Deuntjes, Happy Feelings, MaMa Africa en Terug Naar Toen hosten hier hun eigen stage. Artiesten als Freddy Moreira, Jayh Jawson, Michel de Hey en Benny Rodriques zijn hier aanwezig.

Tickets kosten €29,00 en koop je hier.

Vrijstad Festival | Bevrijdingsdag 2019 Doe maar gek, je bent al normaal genoeg! www.vrijstad.com

3 Likes, 0 Comments – Vrijstad (@vrijstad) on Instagram: “Vrijstad Festival | Bevrijdingsdag 2019 Doe maar gek, je bent al normaal genoeg! www.vrijstad.com”

Thuishaven – Amsterdam

Op 5 mei vier je hier niet alleen de vrijheid, maar ook het zesjarige bestaan van de Amsterdamse Thuishaven. Wie er allemaal achter de draaitafels staan is nog geheim, maar Thuishaven kennende wordt dit feestje een heel spektakel. Het feest gaat door tot zes uur ‘s ochtends en is daarom ook geschikt als afterparty. Of voor als je na werk toch nog even 5 mei wilt vieren…

Tickets kosten €22,00 en koop je hier.

Druk man #thuishaven

862 Likes, 27 Comments – Thuishaven (@thuishaven) on Instagram: “Druk man #thuishaven”

Bevrijdingspop – Haarlem

Bevrijdingspop Haarlem is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste gratis openluchtfestival van Nederland. Er komen maar liefst 130.000 mensen op af. Dat is niet zomaar, want ieder jaar staan hier grote artiesten live op te treden. Jong en oud, iedereen is aanwezig. Wie er dit jaar op het podium staan is nog een vraagteken.

#BPop18 vanuit de lucht! De heli met onze Ambassadeurs van de Vrijheid is aangekomen in #Haarlem! @mybabymybabymybaby #bevrijdingspop #bevrijdingsdag

77 Likes, 3 Comments – @bevrijdingspop on Instagram: “#BPop18 vanuit de lucht! De heli met onze Ambassadeurs van de Vrijheid is aangekomen in #Haarlem!…”

Bevrijdingsfestival – Drenthe

Net als Haarlem, is Bevrijdingsfestival Drenthe een gratis evenement. Dat betekent dat je weer een paar extra drankjes kan drinken, want hé entree was gratis. Op het strandje van het festivalterrein geniet je van live muziek. Dit jaar treedt onder andere zangeres Maan op.

@maan.de.st is voor dit jaar onze Ambassadeur van de Vrijheid. Op 5 mei mogen wij haar verwelkomen in Assen en vieren we samen de vrijheid! ?❤ . “Vrijheid is voor mij respect hebben voor elkaar, open-minded zijn, zorgen dat je van elkaar leert en ziet wat belangrijk is voor een ander en daardoor heel mooi samen kunnen leven”. Tot op 5 mei Maan ??. #maan #vrijheid #bevrijdingsfestival #5mei #ambassadeurvandevrijheid #bevrijdingsfestivaldrenthe #bfd #geefvrijheiddoor

85 Likes, 3 Comments – Bevrijdingsfestival Drenthe (@bfdrenthe) on Instagram: “@maan.de.st is voor dit jaar onze Ambassadeur van de Vrijheid. Op 5 mei mogen wij haar verwelkomen…”

Mensen die naar muziekfestivals gaan zijn echt gelukkiger

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Vrijheid blijheid – Dit zijn de leukste festivals op 5 mei
Sluiten