Pak je agenda: dit zijn de leukste festivals in Nederland van zomer 2020

De dagen worden langer en de temperatuur kruipt langzaam omhoog. Kortom: tijd om na te denken over je plannen voor de zomer van 2020. Bij die plannen horen natuurlijk ook de nodige festivals. Het regent inmiddels leuke feestjes en we snappen volledig als jij door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen we je graag een handje met de leukste festivals van zomer 2020. Doe er je voordeel mee.

Festivals in Nederland zomer 2020

Festivals in Nederland zijn er genoeg. Of liever gezegd, het zijn er zóveel dat je misschien niet zo goed weet waar je moet beginnen. Precies daarom maakten wij een overzicht voor je.

DGTL – 11 en 12 april 2020, Amsterdam

DGTL staat traditiegetrouw voor de kick-off van het festivalseizoen. Vaak schijnen de eerste zonnestralen op je gezicht, wat zorgt voor een instant good mood. Wat trouwens ook een mood booster is: de line-up. Grote namen als Bonobo, Âme, The Black Madonna, Job Jobse, Ki/Ki en Sven Väth maken er geheid een feestje van.

Kingsland – 27 april 2020, Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Tilburg

Kingsland is hét festival van Koningsdag en vindt plaats in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Tilburg. De line-up liegt er ook niet om: toppers van eigen bodem als Afrojack, Fisher en Frenna prijken op de lijst in Groningen, waar in Amsterdam niemand minder dan Lil Kleine en Headhunterz komen optreden. Kortom: dat gaat LOS.

Pleinvrees festival – 30 mei 2020, Amsterdam

Op 30 mei tovert Pleinvrees festival het NSMBL-terrein in Amsterdam om tot een waar festival paradijs. Waar het festival vorig jaar nog moest worden afgelast vanwege hevige storm, verwachten we dit jaar een feest als nooit tevoren. Extrawelt, Kölsch, Mees Salomé en Oliver Schories gaan daar in ieder geval aan bijdragen.

De Zon – 30 mei, Amsterdam

De Zon is een heel goed georganiseerd bij elkaar geraapt zooitje. Van live bandjes, tot techno tot après-ski en een wedstrijd touwtje springen: het kan en mag allemaal. Waar de jongens achter De Zon ook altijd erg goed in zijn, is hun marketing voorafgaand aan het festival. Zo verspreidden ze vorig jaar aanplakbiljetten met “Vermist: DE ZON”. Dit jaar plakten ze de stand vol met onderstaande print. De line-up is niet bekend – en dat wordt hij ook niet. Op dit festival is letterlijk alles een grote verrassing, behalve dan dat het een geweldige dag wordt. Dat is gegarandeerd.

Amsterdam Open Air – 6 en 7 juni 2020, Amsterdam

Het is feest, want Amsterdam Open Air viert dit jaar haar tiende verjaardag! Dat betekent: extra groot feest. 7 en 6 juni vindt het festival traditiegetrouw plaats in het Gaasperpark. Zoals altijd is er op Amsterdam Open Air voor iedereen wat wils: van de heupen laten zwiepen op lekkere Latin muziek tot beuken op keiharde techno. Namen om in de gaten te houden zijn onder andere: Eauxmar, Iris Menza, Tommy Four Seven en Anita.

By The Creek Festival – 4 juli 2020, Vianen

Voor alweer het vijfde jaar op een rij wordt in Vianen het By The Creek Festival georganiseerd. Voor dit festival wordt recreatiegebied Middelweerd omgetoverd tot een tropisch paradijs, waar je de hele dag je ogen uitkijkt en danst op de lekkerste beats. Als dat geen vakantiegevoel geeft, dan weten wij het ook niet meer.

Paradigm Festival – 7 tot en met 9 augustus 2020, Groningen

Paradigm is een waar speelparadijs voor volwassenen. Je verdwaalt in het mooie decor bij de Suikerunie in Groningen. Paradigm is zo’n festival waar alles kan en alles mag. Zelfs omschrijven ze het als: “Paradigm is a feeling. The feeling you get when people come together for music, art and creativity in an open-minded environment. We stand for unity and togetherness, and wish to share this inclusion with anyone willing to partake.” Kortom: hier wil je heen.

Lowlands – 21 tot en met 23 augustus 2020, Biddinghuizen

Ondanks dat Lowlands 2020 al is uitverkocht, mag deze klassieker niet op dit lijstje ontbreken. Lowlands is namelijk een en al cult, met een geweldige line-up. Wanneer je op Lowlands bent, vergeet je voor een weekend heel even de rest van de wereld en ga je helemaal op in het moment.

Zeker met een dikke line-up vol grote namen. The Chemical Brothers, London Grammer, Caribou, The Opposites, Stormzy, Typhoon, Amelie Lens, Eefje de Visser en Fatima Yamaha zijn slechts een kleine greep uit het overvolle programma. Kortom: probeer nog een kaartje te regelen.

A Day at the Park – 5 september 2020, Rotterdam

A Day at The Park is het perfecte nazomer festival. Na tien jaar stopte de organisatie in 2017. Omdat ze zoveel heimwee kregen, is het festival sinds vorig jaar weer terug. En dat maakt ons blij. Heel blij zelfs, want is gewoon een feestje om bij te mogen zijn. Tijdens de laatste zomerdag van 2020 geniet je hier van verschillende soorten muziek en acts. De line-up wordt binnenkort bekend gemaakt en je kan je al registreren voor tickets.

Draaimolen Festival – 12 september 2020, Tilburg

Dit jaar vindt Draaimolen Festival plaats op een nieuwe locatie, namelijk het bosgebied op het MOB Complex. De organisatoren mogen dit gebied helemaal naar smaak inrichten en dat belooft veel goeds. Daarnaast wordt er traditiegetrouw stevig gedraaid door grote namen.

Lees ook: Uitgaan duur? Dankzij deze 6 tips durf jij de volgende dag gewoon je saldo te checken

Reageer op artikel:
Pak je agenda: dit zijn de leukste festivals in Nederland van zomer 2020
Sluiten