Filippa K lanceert campagne: 0% korting tijdens Black Friday

Filippa K kiest ervoor om af te zien van kortingen tijdens Black Friday 2020. Volgens het merk moedigt het jaarlijkse event consumenten aan om te veel te consumeren en dingen te kopen die ze niet nodig hebben. En dat heeft een negatieve impact op het milieu. Precies om die reden geeft het merk 0% korting tijdens Black Friday.

De missie van Filippa K als merk staat haaks op de negatieve impact op het milieu. Ze willen bewustzijn stimuleren en kledingstukken ontwerpen voor de lange termijn.

Filippa K

Sinds de start van het merk in 1993, heeft Filippa K zich altijd gericht op kledingstukken met een lang leven. Ze creëren daarom tijdloze, kwalitatieve stukken zodat mensen kunnen investeren in kleding die ze jarenlang dragen. Ook richt het merk zich op verantwoorde productie en circulaire oplossingen. Ze werken het patroon van “fast fashion” daarmee tegen en moedigen consumenten aan om een doordachte kijk op hun garderobe te hebben.

En met succes: uit een onderzoek bleek vorig jaar dat Filippa K 10 keer langer wordt gedragen en bewaard dan de industrienorm. Ook onthulde het onderzoek dat 83% van de kledingstukken die hun klanten de afgelopen twintig jaar hebben gekocht, nog steeds regelmatig wordt gedragen.

Filippa K

0% korting tijdens Black Friday

Filippa K doet daarom niet mee aan de verkoop tijdens de Black Friday-sale. Ze geven 0% korting op hun items en richten zich specifiek op de core collectie, bestaande uit permanente stukken. De core collectie is altijd beschikbaar en nooit in de sale. Elk stuk is tijdloos en seizoenloos, gemaakt in klassieke kleuren en hoogwaardige materialen. De boodschap is dan ook: Filippa K-kledingstukken krijgen 0% korting, omdat ze gemaakt zijn met 0% compromis.

Op Instagram roept het merk consumenten op om hetzelfde te doen, “We’re skipping Black Friday this year. When the industry goes fast, we’re choosing to go slow. Join us, won’t you? #wegoslow”

Reageer op artikel:
Filippa K lanceert campagne: 0% korting tijdens Black Friday
Sluiten