Renée
Renée Beauty 20 aug 2019
Leestijd: 8 minuten

Fillers als antwoord op mijn ‘Resting Bitch Face’

Fillers blijven een beetje taboe, en dat vinden we zonde. Niet omdat we van mening zijn dat iedereen ermee aan de slag zou moeten gaan, maar omdat we vinden dat iedereen geheel zelf over zijn of haar lichaam zou moeten mogen beslissen. Of je het nou overweegt omdat je er iets jonger of frisser uit wilt zien, om in de ochtend minder tijd met je beautyroutine bezig te zijn of omdat je wilt accentueren waar jíj trots op bent: fillers en botox kies je voor jezelf. Omdat er tig redenen zijn waarom iemand hiervoor zou kunnen kiezen – of juist niet – delen we vandaag waarom Renée een behandeling bij Falck Clinic probeerde.

‘Over fillers en botox hebben heel veel mensen een sterke mening, en ik ga niet ontkennen dat ik het idee zelf ook wel best een beetje eng vond. Niet eens zozeer vanwege wat anderen ervan zouden vinden (maak alsjeblieft je keuzes voor jezelf – experimenteren hoort hier ook bij!) maar omdat ik toch wel een beetje huiverig was voor hoe ik er uit zou gaan zien. Nu wist ik wel dat de juiste cosmetisch arts het verschil maakt tussen dag en nacht, en dat ik bij Falck in goede handen was, maar toch worden we iedere dag geconfronteerd met de iets ‘doorgeslagen’ types. Dat laatste is natuurlijk al voldoende reden om voor een arts te kiezen die tevens eerlijk is naar zichzelf, en niet simpelweg zo ver gaat als dat de cliënt wil. De juiste arts weet te stoppen voordat het onnatuurlijk wordt – jij bent immers ook zijn of haar visitekaartje voor de hierop volgende maanden! That being said, had ik een fijn gesprek met Dr. Aleid Koppius, die precies begreep waar ik wel én niet naar op zoek was.

We’ve been missing this one! Did you? @aleidkoppius will be back in the Clinic from the 1th of July. You can schedule your appointment via DM, WhatsApp or [email protected] #aleidkoppius #botox #filler #falckclinic #amsterdam ? @sonja.debruin

39 Likes, 4 Comments – FALCK Clinic ᵇʸ ᴶᵛᴸ (@falckclinic) on Instagram: “We’ve been missing this one! Did you? @aleidkoppius will be back in the Clinic from the 1th of…”

Waarom fillers?

De keuze voor een behandeling met fillers? Dat was voor mij een combinatie van verschillende redenen. Zo vond ik het over het algemeen fijn om er iets frisser en fruitiger uit te zien. Mijn huid is zeer droog en mijn slaapritme is niet bepaald consistent, wat al snel voor een vermoeide blik zorgt, ook op dagen dat ik me gewoon fris en energiek voel. Het volgende – en misschien wel meest voorname – gaat daarmee een beetje hand in hand, maar ik heb dus behoorlijk last van een RBF, oftewel Resting Bitch Face. Opmerkingen en vragen als “kan je niet lachen”, “waarom kijk je zo boos” en “gaat het wel” zijn voor mij dagelijkse kost. Nu is het een optie om dat maar gewoon te accepteren, maar wat ik zonde vind, is wanneer het mijn relaties met mensen in de weg staat – op een dagelijks maar ook dieper level. Mijn gezicht lijkt in een neutrale staat nog boekdelen te spreken en ook in een vrolijke staat kan ik nog boos en ontevreden ogen voor de buitenwereld.

Ik heb zelfs ooit van een (inmiddels) goede vriendin gehoord dat ze dacht dat ik haar niet mocht, toen we elkaar net leerden kennen. En dan heb ik het over iemand waar ik vrienden mee ben geworden en iemand die dit eerlijk tegen me durft te zeggen. Ja, dan denk je toch even aan hoeveel mensen hetzelfde moeten hebben gedacht… Als er iets is dat daarbij kan helpen, dan heb ik interesse. En positieve emoties overdrijven of als een puppy rondspringen, zit nou ook weer niet helemaal in mijn aard. Don’t get me wrong: ik accepteer mezelf voor wie ik ben, ook met RBF, maar verbeteringen mogen altijd en al helemaal als het een eigen keuze is.

Tijd voor Aleid

Aleid en ik hadden tijdens mijn consult al grondig besproken wat er mogelijk is om mijn gezicht wat opener en vriendelijker te laten ogen en ondanks dat we op best wel wat plekken te werk zijn gegaan, valt de totale hoeveelheid aan fillers wel mee. Niet schrikken: er zijn flink wat delen van mijn gezicht behandeld, maar juist die kleine beetjes op verschillende plekken zorgen voor een balans. Het belangrijkste om aan te pakken? Dat was de traangoot. Nu ga ik niet ontkennen dat het een beetje eng was om die naald zo dichtbij mijn oog te hebben, maar ik vertrouwde Aleid volledig op haar kunnen en ze stelde me enorm gerust. En wauw, wat een verschil! Eenmaal bezig was het helemaal niet meer eng, en kon ik vooral niet wachten om het resultaat te bekijken. Mijn ogen zagen er met een minuutje werk zo enorm veel wakkerder uit en mijn Resting Bitch Face was ook al voor de helft verdwenen. Een beetje alsof ik een jaar consistent acht uur per nacht had geslapen en twee liter water per dag heb weggewerkt. Best wel prima, om dat effect zo makkelijk te bereiken, toch?

Ik heb jaren geleden een keer subtiele lip fillers geprobeerd (ook bij Falck!), en wat ik toen nóg prettiger vond dan het extra volume, was dat mijn mondhoeken hierdoor ook minder ver omlaag stonden. Oftewel: een gelukkigere blik, in ‘neutral’. Tijdens deze behandeling zijn we daarom ook voor een zeer minimale filler in de lip gegaan, om dit effect net een beetje aan te zetten. Deze filler zelf doet overigens geen pijn, alleen de verdoving voel je een beetje. En bij de ogen was het al helemaal pijnvrij. Omdat de spieren in de rechterkant van mijn kaak een flink stuk harder werken dan aan de linkerkant, hebben we deze asymmetrie ook een beetje aangepakt. Aleid vroeg me of ik eventueel ook interesse had om mijn jukbeenderen ietsje aan te zetten, voor een meer open blik, en ik besloot hier tevens voor te gaan.

Het lijkt misschien een enorme waslijst, maar we hebben het in totaal over zo’n 2,5 ml verspreid over mijn hele gezicht. Het verschil is wellicht aanzienlijk, maar de werkelijke toevoeging van hyaluronzuur aan het gezicht, de basis van de fillers, is zeer minimaal. Daarnaast komt hyaluronzuur van nature voor in je lichaam, en vul je in feite aan wat je er ooit van nature had zitten, maar door ouderdom is verminderd. Falck Clinic werkt enkel met de allerbeste merken en ingrediënten, om haar cliënten zo goed én zo lang mogelijk te voorzien van het bereikte resultaat. Minder kwalitatieve fillers dan het hier gebruikte Belotero en Volbella zorgen tijdens de behandeling wellicht voor hetzelfde volume, maar verdwijnen vaak ook eerder of minder geleidelijk uit je lichaam. Resultaat? Vaker terugkomen, en weer opnieuw betalen.

Het resultaat, de voordelen & mijn persoonlijke mening

Nu spreekt het resultaat absoluut voor zich – al zeg ik het zelf – maar die frissere en gelukkigere blik was zeker niet het enige waar ik blij mee was. Een ander bijkomend voordeel? Hoeveel sneller ik klaar was in de ochtend, alleen al omdat ik niet meer aan de slag hoefde te gaan met concealer. Mijn make-uproutine werd ingekort, wat weer meer quality time betekende tijdens mijn dag – of natuurlijk wat extra nachtrust. Verder viel het niemand op dat ik een cosmetische behandeling had ondergaan, op één zeer goed observerend vriendinnetje na, maar vond wel werkelijk iedereen mij er stukken wakkerder en gelukkiger uitzien. Ja, inclusief complimenten van mensen die gewoonlijk een beetje hypocriet op dergelijke behandelingen reageren. En wie me wel vroeg of ik iets had laten doen, gaf ik gewoon eerlijk antwoord.

Zo lang je het voor jezelf doet, is er absoluut niets om je voor te schamen. De transparantie anno 2019 mag misschien wel een stukje beter worden en ik hoop dan ook oprecht dat wie fillers of botox neemt, ook eerlijk durft te antwoorden op een vraag hierover. Natuurlijk is het helemaal prima als je het niet van de daken schreeuwt (en geen probleem if you do), maar het zou zeker een goede zet zijn om dit net zo transparant te maken als vriendinnen vertellen dat je je haren hebt gekleurd, of je wenkbrauwen hebt laten doen. En als niemand het echt opmerkt, behalve je mogelijk frissere blik, dan is dat uiteraard alleen maar een mooi compliment voor jou én je arts, die het zo natuurlijk mogelijk heeft weten te doen.

Eén jaar na de fillers

Nu, een jaar later, zijn de fillers uit mijn gezicht verdwenen, maar voel ik me nog net zo zeker als mét. Niet omdat ik het toch niet mooi vond, maar omdat deze tijdelijke hulpmiddelen bijzonder genoeg me ook juist mijn gezicht hebben doen accepteren. Dat klinkt wellicht tegenstrijdig, maar toch is het zo. Ik heb geen probleem met mijn gezicht zonder fillers – zoals het as we speak is – maar ook niet met. Verslavend hoeft het zeker niet te zijn. En wie weet schakel ik wel weer een keer wat hulp in voor mijn wallen. Nah, ik weet het misschien wel zeker – scheelt ook een hoop Touche Éclat in de ochtend. Juist dat tijdbesparende effect vind ik misschien nog wel het leukst.

Tot slot

Het er zelf voor kunnen kiezen hoe je eruit ziet, is voor mij óók onderdeel van ‘jezelf zijn’. Ik vind dat je er trots op mag zijn als je voor jezelf een keuze maakt waardoor jij je beter voelt. Het taboe op fillers en botox zorgt er juist voor dat mensen die een behandeling ondergaan, het idee hebben dat dit iets is dat ze geheim moeten houden, en zo is de cirkel rond. Dat mag van mij wel eens klaar zijn. Als jij je rimpels wil vieren, doe je dat lekker, en als je ze weg wil werken, zou dat ook geen bal uit moeten maken.’

Over Aleid

Aleid Koppius is trainer bij Allergan en SkinTech en werkzaam bij Falck Clinic te Amsterdam. Ze is als cosmetisch arts KNMG gespecialiseerd in complexe injectable-behandelingen en staat bekend om haar natuurlijke resultaten, precisie en esthetisch oog. Dokter Aleid is BIG geregistreerd, lid van de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde en woont regelmatig masterclasses bij op het gebied van injectables om haar kennis en vaardigheden te blijven uitbreiden./

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Fillers als antwoord op mijn ‘Resting Bitch Face’
Sluiten