6x films en documentaires die iedere modeliefhebber moet zien

Een goed filmpje op z’n tijd is heerlijk, soms heb je gewoon zin in zo’n typische vrouwenfilm. Cocktails, glamour en vooral heel veel mode moet erin voorkomen. Vooral om zeker te zijn van dat laatste, hebben wij zes films en documentaires voor je op een rijtje gezet die ieder modemeisje moet zien.

En nee, we hebben het niet over ‘The Devil Wears Prada’, ondanks dat het een geweldige film is.

Films en documentaires over mode

Iedereen die zich maandelijks moet inhouden met shoppen, Instagram afstruint naar de mooiste outfits en wegdroomd bij de kast van Carrie Bradshaw, gaat – ongeveer  – anderhalf uur genieten to the max dankzij deze films en documentaires.

Ocean’s 8

Ocean’s 8 gaat over de criminele Debbie die een team om zich heen verzameld, waarmee ze een grote roof pleegt tijdens het MET Gala. Fashion en crime in één film, kan het überhaupt nog beter? Ja, want Sandra Bullock, Anne Hathaway en Rihanna spelen erin.

Confessions of a Shopaholic

De titel zegt eigenlijk al genoeg, deze film ademt mode en shoppen. Het verhaal gaat over Rebecca Bloomwood en zij is heftig shopverslaafd. Totdat haar creditcard een dieptepunt bereikt en ze moet roeien met de riemen die ze heeft.

Coco Before Chanel

Je raadt het al, deze film gaat over het leven van Coco Chanel, voordat ze haar mode-imperium startte. Waar de verhalen vaak gaan over Chanel als merk, gaat dit verhaal over Coco zelf en dat is best verfrissend.

Dior and I

De documentaire Dior and I neemt je mee achter de schermen van het iconische modehuis Dior. Alle delen van het bedrijf zie je, van de creative director tot de naaisters die de stukken in elkaar zetten.

The September Issue

September is het januari voor de modebladen. Het septembernummer van Vogue kost daarom bloed, zweet en tranen, die te zien zijn in deze indrukwekkende documentaire. Anna Wintour maakt alle keiharde besluiten, maar je leert ook de mensen achter de pagina’s kennen.

The True Cost

Duurzaam shoppen wordt steeds meer een ding en als jij je nog afvraagt waarom, dan raden we je aan deze documentaire te kijken. In deze documentaire maak je kennis met mensen – en dingen – die eigenlijk de prijs betalen voor onze goedkope deals bij winkels als Zara, Bershka en H&M. Geen feel good film, maar wel eentje die een belangrijk onderwerp aankaart.

Reageer op artikel:
6x films en documentaires die iedere modeliefhebber moet zien
Sluiten